Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Luca
Lucagazdira talált2021-03-26
bekerült:2010-05-09
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2008-05-01
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
leírás:2008 májusában született, kb. 16 kg súlyú, 40cm marmagasságú, oltott és chipezett, ivartalanított keverék szuka kutyus. Az Illatos útról mentettünk, mivel hosszú időn keresztül senkinek sem akadt meg rajta a szeme, annak ellenére, hogy egy dekoratív, különleges, csokiszínű kutya.
Luca szobatiszta, a dolgát kizárólag utcán végzi. Más kutyákkal alapvetően jól kijön, de domináns típus, azaz szeret főnökösködni, uralkodni a többi kutya felett, amolyan egyszemélyes kommandóként és rendfenntartóként. Első kutyás családnak csak többszöri ismerkedés után (melyeken az egyesület egyik tagja is jelen van) ajánljuk, hogy fel tudják ismerni nála a jeleket, amikor még játszik egy kutyával, és amikor már átfordul a játék Luca részéről dominancia-harccá, amiről rászólással lebeszélhető. Mindezek ellenére szereti a kutyatársaságot, de szívesebben lenne a gazdi(k) egyke szeme fénye.
Emberekkel szemben kedves, puszis kutya, soha sem agresszív. Jókedvét sokszor kurrogással, egy - a morgáshoz hasonlító - hanggal fejezi ki, ha simogatják, dögönyözik, vagy ha más módon, de játszanak vele, de nem félreértendő, ez a boldogság jele!
Luca az ismeretlentől való félelmét morgással jelzi, de ilyenkor sohasem harap, és néhány kedves szóval, jutalomfalattal hamar hozzászoktatható bármihez.
Lakásban kultúrkutya, nem rongál, nem tesz tönkre semmit sem, de az első időben a kukát érdemes biztos helyre tenni, amíg nem vagyunk otthon, mert Luca életében jelenleg az evés szerepel az első helyen. Ebből is következik, hogy a sétán álomkutya-módjára viselkedik, behívható, egyetlen szavunkra a lábunk előtt táncol, várva a jól megérdemelt jutalmat.
Cicákat nem bántja de megpróbálja őket játékra vagy futásra bírni, így inkább cicamentes helyre ajánljuk.
Luca egyáltalán nem válogat, mindenevő, így az elhízását elkerülendő oda kell figyelni a napi betevőjének mennyiségére.
Imád sétálni, felfedezni, közepes mozgásigényű, mind fiataloknak, mind pedig aktív nyugdíjasoknak is tökéletes társa lehet. Pórázon szépen sétál. Szereti a vizet, a pocsolyákban azonnal pacsálni kezd.
Lucának sok a gyomorsava, emiatt napi kétszer kell etetni, és gyomorsay-csökkentőt szed, egyelőre úgy néz ki, élete végéig, ami kéthavonta kb. 2000 Ft-ba kerül, enélkül gyomorproblémái lehetnek, amiből komolyabb baj is adódhat, így ezzel az állandó költséggel a leendő gazdijának számolnia kell. Gyógyszerrel most már hosszú idő óta tünetmentes.
Lucáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633860134654/
fórumhttp://www.youtube.com/watch?v=ErU1Ea13QR8&feature=youtu.be
videókhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/strazsa/Luca_120623.wmv.html és http://youtu.be/k-2w70bF9aI
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com