Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Ellenőr
Ellenőrgazdira talált2019-10-01
bekerült:2011-01-21
honnan:Táborfalva
faj:kutya
fajta:Törpe pincser
ivar:kan iv.
született:2010-01-01
szín:fekete-cser
szőr típus:rövid
méret:kicsi
7 kg
leírás:Ellenőr 2010–ben született ivartalanított törpepincser fiúcska.
Két társából a semmiből keletkezett a Táborfalva-Örkény közötti tanyák világában, mert úgy látszik a törpepincser és chiuahua ugyanis mint a gomba, szabadon terem. Sok szaporító van arra, és ha kb. kilenc hónapos koráig nem tudnak eladni egy kölyköt, ezzel az „elegáns” módszerrel szabadulnak az ingyenkosztosoktól: ki velük a pusztába! Így „horgászták” – jelen esetben a három - éhes-sovány-szétfagyott kis állatot: két pincsert és egy chiuahuát a nagy magyar prérin. Jó exükben még annyi könyörület sem volt, hogy ne -17 fokban dobja ki a rövidszőrű süldőkutyákat.
Elméletünket igazolja az is, hogy mindhárman pont úgy viselkedtek, mint a naposcsibék, és annyit is tudtak az élet dolgairól: nem ismerték a tányért, a pórázt, élelmiszerből csak a kenyeret voltak hajlandók először enni, egy dolgot azonban nagyon megtanultak: az ember VESZÉLYES. Ezért is tartott ilyen hosszú ideig rehabilitációjuk, ez ugyanis beleégett a lelkükbe: hiába éltek befogadójuknál majd egy évet, megfogni még így sem engedték magukat, csellel lehetett csak becserkészni őket.
Ellenőr nevét kielégíthetetlen kíváncsiságáról kapta. Ő egy csoda lehetne – talán egyszer az is lesz – ha a legfontosabb idő, a gyerekkor nem úgy telik, ahogy. Neki mindent meg kell vizsgálnia, és ellenőriznie. Meglepően azonban ez soha nem ment át rombolásba, nem indította arra, hogy belenézzen a matrac belsejébe, a villanyvezetékbe vagy kiolvassa a könyveket. A szobatisztaság elsajátítása azonban – hiszen nem volt rá lehetőségük, hogy ne maguk alá piszkítsanak – nagyon nehezen ment. A hám, és póráz elfogadása nem kevésbé. Házon belül mára felszabadult, kedves, játékos fiatal kutya lett, aki az ember számára is hihetetlenül érhetően tudja kutyául eldalolni, ha neheztel, ha örül, ha akar valamit. de el tudja fogadni azt is, hogy nem az egész nap róla szól. Jelzi ugyan, hogy sokkal értelmesebb dolog lenne vele játszani, de gyorsan lemond az elképzeléséről – és hagyja a gazdit dolgozni, ha látja, nem megy.
Feltétlenül kutya mellé szeretnénk örökbe adni, mert a kutyatársaság számára elengedhetetlen. Borzasztóan jó tagja a falkának: ő az, akit az összes kutya szereti, még az öreg morgós is játszik vele. Mióta a csapatban van, a hozzá hasonló vagy más okból magukba szakadt (leadták, bántalmazták, elveszett és családját gyászolja) kutyákat ő hozza ki ebből az állapotból és rehabilitálja. Nekünk veszteség lesz, de neki kell egy saját család, ahol ő a MINDEN! Bár egész nap a többiekkel tüsténkedik, soha konfliktusba nem keveredik, a játékban nem durvul el. Ágyba kutya, ha lehet, még az ember melegítője alá is bemászna, hogy minél inkább belebújhasson, minél közelebb legyen a szeretet lényhez. Eljutottunk oda, hogy borzasztóan igényli, és meri viszonozni a szeretetet. Nagyon sokat tud majd adni annak, aki magához veszi!
Előélete miatt azonban fokozott figyelmet igényel, és az átlagnál nagyobb felelősséget, kihívást jelent. Nem tudni ugyanis, hogy egy váratlan helyzet hatására nem pánikol-e be. Ő az a kutya, aki soha nem lehet majd póráz nélkül, szabadon, ha a terület nincsen biztonságosan bekerítve. A póráz az ő érdeke. A vele talált kutya is ennek – bepánikolt – lett az áldozata. Kirántotta a pórázt, és már nem él! Ennek nem szabad Ellenőrnél megismétlődnie!
Felelősségteljes, Ellenőr mókás természetén, kíváncsiskodásán, kis szeleburdiságán nevetni képes, őt elfogadó, fejlesztő és tiszta szívéből szerető gazdát keresünk a számára!
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633899950514/
fórumvideó még: http://youtu.be/IJ0mf2iezxg , és http://youtu.be/m_EIFiw7g68
videókhttp://www.youtube.com/watch?v=UfHmvGcjJp4&feature=relmfu
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com