Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Léni
Lénigazdira talált2017-09-18
bekerült:2016-06-10
honnan:Miskolci Állategészségügyi Telepről vettük át
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka
született:2015-08-01
szín:tricolor
szőr típus:rövid
méret:kicsi
4 kg
leírás:Léni állatorvos becslése szerint 2015 augusztusában születhetett oltott, chipezett és ivartalanított aprócska, törékeny keverék kislány: nagy valószínűséggel jack russel és tacskó szerelemgyerek.
Rettentő aranyos kedves kislány, pihe-puha bundácskával.
A miskolci gyepiről került gondozásunkba.
Léni egy kis sajtkukac, a szó szoros értelmében igazi energiabomba. Ha jönni akar (pl. a konyhában külön eszik a többi kicsivel, és úgy ítéli meg, a nappaliban lévők vacsorájából is jár neki), őt egy kutyarács nem állítja meg, bizony kimászik, átmászik, üvölt, mint akit nyúznak, és addig küzd, amíg így, vagy úgy de szabadul.
Rettenetesen ember- illetve társaságfüggő: ha nem lehet az ember közelében, de látja, akkor elkezdi a keserves sírást, olyat, amire a szomszéd is megkérdezi: miért bántom a kutyát??? Ha el kell menni itthonról, akkor a többi kutyával elvan, tehát nagyon fontos számára a társaság és egy olyan otthon, ahol nem kell napi 8-10 órákat egyedül lennie.
Nem is lehet ennyi időre egyedül hagyni, és erre még a kutyatárs sem megoldás, mert nagyon aktív kutya. Neki az kínzás lenne, ha ilyen hosszú időre be lenne zárva a lakásba. A 4-6 óra magára hagyást most szokja, de ha ennél hossza az ideig kell egyedül lennie, megbosszulja. (pl. bontogatja a falról a tapétát).
Temperamentumából (és a benne keveredő fajtákból is) adódóan a macskákat határozottan ki nem állhatja, viszont kutyás sportokhoz ideális társ lehet. Biztosan nagyon élvezné az agility-t például.
Mindene a játék, a másik kutya düncölése, szaladgálás.
Mászni, sajnos, ő is szeret, akár az ablakon is kimászik, ezért nagyon fontos számára a biztonságos otthon (ablakon gyerekzár, stb.)
Bár nagyon temperamentumos, öncélúan nem ugat, viszont nagyon jól jelez.
Az éjszakákat végigalussza, szobatiszta.
A pórázon menést most tanulja, de mivel okos kislány, hamar menni fog neki.
Nem falánk ugyan, de szereti a pocakját. Ha gyümölcsöt kapnak a kutyák, ő jön talán leginkább izgalomba ettől.
A gyerekeket nagyon szereti, DE: csak a nyugodtabbakat. A visítós gyerektől megrémül, elbújni igyekszik. A csendes „megbízható gyerekekkel azonban határozottan keresi a kapcsolatot és próbál játszani.
Olyan család – ideálisan háromgenerációs – lenne számára a tökéletes, ahol családtagként szeretik, van gyerek- és kutyatársa, keveset van egyedül, és mozgásigényét is ki tudja elégíteni. Ha ez sikerül, ideális családtag. Ha nem, az unalomtól, és az egyedüllét miatti stressztől rombolhat és senkinek nem lenne jól! Cicatársaság kizárt!
Érdeklődni Léniről Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy bemutatkozó levéllel a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/Ym74yfu0mVU
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com