Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Ramos
Ramosgazdira talált2016-09-26
bekerült:2016-06-10
honnan:örökös leadta
faj:kutya
fajta:Havannai pincs
ivar:kan iv.
született:2005-11-11
szín:fekete-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
7 kg
leírás:
Ramos – korábbi nevén – Romeo gazdianyu, majd gazdiapu halála miatt került hozzánk.
Látszott, korábban törődtek vele, hisz gazdianyu párnát varrt nekik, valaha szépek és gondozottak voltak Ramonával, a társával a csatolt képek szerint.
A valaha azonban régen volt. Az örökösöknek egyértelműen nem kellettek, mocskosak, elhanyagolt rasztás szőrűek, a rossz minőségű táp miatt csúnyán elhízottak voltak.
Ramos fogazata olyan csúnya, elhanyagolt volt, hogy szája iszonyú bűzt árasztott. A szokásos helye köré ördögűző amulettek gyanánt körbeaggasztott légfrissítők sem bírtak vele. Ez volt a legkisebb baj: a nagyobb, hogy felső szemfoga gennyes járatot képezett az orrüreggel, extrémen fogköves volt, és fekélyes ínygyulladásban szenvedett., Gátsérve, melybe prosztatája is belecsúszott már, nem volt műthető a szája rendbehozatala nélkül: igen csúnya góc és fertőzésforrás volt ez a száj.. Közben a rossz minőségű étel miatt tönkre ment máját kezeltük, mert májfunkciója miatt nem volt altatható.
Így érkezett a gazdás kutya.
Hosszú menet és nagyon sok költség volt a rendbehozatala.
És ez csak a testi rész volt.
Ramos és Ramona sokáig búskomor volt, a sok kutyával nem tudtak mit kezdeni.
A séta volt az a pont, amelyen keresztül az áttörés sikerült. Látszik, hogy valaha sokat sétáltak pórázon és a séta örömforrás volt.
Ahogy olvadtak le a kilók, lett egyre jobb a kezeléseknek és műtéteknek köszönhetően Ramos közérzete, úgy kezdett el Ramos kinyílni is. Már nem a morcos, sarokból kimorgó, bánatában esténként a holdnak tutulva panaszkodó kutya.
Még mindig visszafogott, a többi kutya társaságát nem keresi, de legalább már nem különül el. Befekszik a bolyba, hogy befogadója közelében lehessen.
Lassan elkezdett örülni, ha ideiglenes gazdija hazajött, ha előtte alahová elment, aztán már felugrált és nem eljött a perc, hogy fél kimutatni, nem hagyja abba az önkéntelen ugrálást attól tartva, hogy kiadja magát.
Valószínű, hogy Ramonával korábban kapcsolatukban ő töltötte be az alárendelt szerepet, most kezd”férfiasodni” A terület nagy, külön utakon járnak, sokszor csak este találkoznak. Ramos mozgásigénye nagyobb, étvágya kisebb, mint Ramonáé, így egyre karcsúbb és izmosabb. Kezd karakán, karakteres kutyafiú lenni.
A többiekkel a viszonya jó, de nem közeli. Kb. mint a szimpatikus szomszéd, aki a jó napot! mellé odabök egy barátságos fél mondatot, de nem többet. Jelzi, hogy a kedélyes felszínesség jól esik neki, de egyben elég is. Este összebújni, az persze más. Abban egyre inkább részt vesz.
Ő az a kutya, aki nem igényli 24 órában a gazdi jelenlétét, törődését, nem jelenti azonban ez azt, hogy a szeretete, vonzódása sekélyesebb. Épp ellenkezőleg!
Megtévesztő, mert rögtön mindenkivel kedves (ahogy fentebb szerepel, a kutyákkal szemben tanúsított viselkedésénél), ám nem több, mint felületes barátság. Ő már elvesztett valakit, aki fontos volt neki, így az erősebb ragaszkodásának elnyeréséhez idő kell, és akkor nagyon szeret. Egyébként meg igényt tart a magánéletre is, egyéni felfedezésre, pihenésre, hogy aztán legyen a gazdinak mit elmesélni.
Kulturált, problémamentes, nyugodt kutya, aki első kutyásnak is megfelelő társa lehet.
Hangja mély, erős, de keveset használja.
Bármilyen családba be tud illeszkedni, de gyereknek nem biztos, hogy elég lenne az a figyelem, amit Ramos általában egy-egy embernek szán a kapcsolat elején.
Ha szeretnél egy ilyen helyes, karakteres kutyát a családodba, családtagi státuszban, hívd Takács Katit a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy írj a kasznakata@gmail.com e-mail címre.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com