Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Austin
Austingazdira talált2018-07-08
bekerült:2016-07-02
honnan:Csongrádi Gyepmesteri Telep
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan
született:2015-10-20
szín:ordas
szőr típus:félhosszú
méret:közepes-nagy
leírás:Austin 2015 októberében született, közepes-nagytestű, ivartalanított keverék kan kutya, aki a társával, Madisonnal együtt a Csongrádi gyepmesteri telepről került hozzánk. Azért választottuk őket, mert ők voltak a telepen bent a legrégebben, és félő volt, hogy helyhiány esetén ők kerülnének elsőként altatásra.
Austin egy nagyra nőtt siheder: aktív, puszis, kedves kutya, állandóan zsizseg, jön-megy, intézkedik, felesel, magyaráz, mint egy igazi kamasz. A bezártságot nehezen bírja, a világ összes sétája és foglalkozása sem lenne elég neki, de ez egy ilyen fiatal kutyától teljesen normális.
Az előéletéről nem sokat tudunk, de a viselkedéséből az látszik, hogy a társán kívül nem találkozhatott más kutyákkal, mert a bekerülése után fogalma sem volt, hogyan is kéne viselkedni idegen, pláne felnőtt kutyákkal. Egyrészt nagyon hevesen ismerkedik, ami a másik kutyának általában túl sok, másrészt mindezt azonnal akarja, orbitális hisztit csinál pórázon, ha nem mehet oda rögtön minden szembe jövő kutyához. Madisonnal ragaszkodnak egymáshoz, ami érthető, hiszen vélhetően Austin kölyökkora óta együtt vannak, pont ezért folyamatosan igyekszünk megismertetni velük más kutyákat is, és azt, hogy egymáson kívül is létezik világ, léteznek kutyák. A velük való helyes viselkedést még most tanulja, ennek továbbfejlesztése a leendő gazdira vár. Mindenképpen ajánlott a kutyaiskola vele, egyrészt hogy (kutya)közösségben legyen, másrészt hogy tanuljon, mert még teljesen "nyers" kutya, de szerencsére nagyon jó "alapanyag", ugyanis együttműködő, és jól motiválható.
Austin nyugodtabb, mint a társa, ami nem azt jelenti, hogy nyugodt. Most van a legaktívabb korban, most nyílik (nyílna) ki a világ a számára, és ebben, illetve a mozgásigénye kielégítésében igazán csak egy (vagy örökbefogadó családján belül: több) gazdi segíthetne.
A séta elején még húzza a pórázt, később azonban már gyönyörűen sétál. Megszokott környezetben már szépen behívható, sőt, nagyon hívni sem kell, mert el sem megy az ember közeléből.
Nagyon szeret játszani, akár játékokkal, akár - egyelőre - Madisonnal. A labda visszahozatalában még nem jeleskedik, de szívesen szalad utána, elviszi, és elkezdi rágni. El lehet tőle venni, és eldobni újra, csak ehhez egyelőre nekünk kell házhoz menni.
Az étvágya jó, nem válogat, száraztápot és házi kosztot is szívesen eszik.
Szobatiszta kutya, aki azonban az fiatal kora és aktivitása miatt a napi 8-9 óra egyedüllétet nehezen viseli, egyelőre unalmában meg-megrágcsál dolgokat a jelenlegi helyén, erről megfelelő mértékű lemozgatással, türelemmel természetesen leszoktatható.
Kutyatárs mellé összeszoktatás után javasoljuk, az emberekkel szembeni jó természete miatt gyerekek mellé is mehet, bár méretéből adódóan inkább nagyobb gyerkőcök mellé, akiket már egy-egy szeretetrohamában nem tud fellökni.
Austinból még "bármi lehet", hiszen nagyon fiatal, az pedig, hogy leendő családja mit hoz ki belőle, csak rajtuk múlik.
Austinról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com