Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Devon
Devongazdira talált2019-02-23
bekerült:2016-08-12
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2016-04-11
szín:fekete
szőr típus:rövid
méret:közepes
10 kg
leírás:Devon állatorvos becslése szerinte 2016. áprilisában született snauzer jellegű, lakk fekete, közepes testű, ivartalanított keverék fiú kutyus.
Egy kisváros boltja előtt „felejtette” valaki, az ott dolgozók kértek számára segítséget.
Ekkor Devon kb. 5 hetes lehetett.
Talán ez volt a legjobb, ami Devonnal történhetett, hiszen így kerülhetett a gondozásunkba és szabadult meg egy nem túl rózsás telepi élettől.
Mivel még ilyen pici volt, sok sérülés nem érte a kis lelkét, így most egy boldog, kiegyensúlyozott, jó idegrendszerű kiskutya, akinek az a legnagyobb gondja, hogy mivel játsszon, hogy vadássza le a lepkét, melyik ágyikóban hajtsa álomra a fejét.
Jelenleg több kutyussal él együtt problémamentesen, a növendék kutyusokkal hatalmasakat játszik, az idősebbeknek pedig hízeleg, kicsit visszafogottabb velük.
Mozgásigénye átlagos, de szeret nagyokat sétálni, körbehatárolt területen futkosni. A labdázás a kedvence, akár nagyobb focilabdával is elbír, imádja hurcibálni, kiköveteli, hogy dobjuk el neki, hogy futhasson érte, és újra visszahozhassa.
A kulturált lakáshasználatba is belekóstolt, nagyon ügyesen vette az akadályokat.
Cicákkal való viszonya nem ismert, egyelőre nem volt lehetőség tesztelésre, de konkrét kérés esetén ez megoldható.
Ételére nem válogatós, lecsúszik a konzerv, a száraztáp, a főzött, de nagyon szereti a gyümölcsöket, zöldségeket is. Az alap parancsokat ismeri, jutalomfalattal remekül motiválható, tanítható.
A kulturált pórázon közlekedés nem ment neki, elég sokat „küzdött”, mire rájött, hogy ez a zsinór a sétáltató és közte nem fogja őt bántani, de mára már megtanulta, sőt, át is esett a paci túloldalára, mert pórázon most már húz is. :) Leszoktatása folyamatban.
Nagyobb kutyával bánni tudó, annak igényeit tiszteletben tartó gyereknek jó társa lehet. Második kutyusnak is ajánljuk, ha a már lévő kutya barátságos.
Klasszikusan egyedül hagyva még nem volt, mindig volt mellette legalább egy másik kutya, így ezt leendő családjával majd gyakorolni kell, de Devon egy kutyatársnak is nagyon örülne, akivel hasonló a habitusuk.
Szőre egyrészt – mint minden kutyáé - rendszeres fésülést, másrészt jó időben nyírást/trimmelést igényel, hogy szépen karban lehessen tartani.
Videók Devonról: https://youtu.be/BeesTw_Rp6I, https://youtu.be/wNdjE-jr4Wk
Devonról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476- os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com email címen lehet.
www.állatésember.hu
videókhttps://youtu.be/gCSA3a4GZNU
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com