Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Piercing
Piercinggazdira talált2016-12-14
bekerült:2016-09-06
honnan:Noé Állatotthon
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:szuka iv.
született:2008-06-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Piercing 2008 júniusában született oltott, chipezett, szívféreg-negatív ivartalanított kislány. Gazdája halála miatt került a gondozásunkba.
Látszik, hogy jó helye volt, foglalkoztak vele (ám sokszor nem szóltak rá, amikor kellett volna), s az is hogy egyke volt, ugyanis hatalmas az egója. Ennek ellenére a falkába nagyon szépen beilleszkedett. Mint a kutyák legtöbbje, gyorsan tudomásul vette, hogy megváltozott élethelyzetbe került, ehhez kell alkalmazkodnia. A gyászán túlsegítette a nagyon ingergazdag környezet, nálunk ugyanis szép nagy falkába került, meg kellett ismerkednie a többiekkel, megtanulnia a játékszabályokat. A kutyákkal a viszonya vegyes: verekedni véletlenül sem verekszik, ám kemény domina. Ezt a többiek a tartásából mozgásából, mimikájából rögtön tudják. Nem próbálkoznak be, sem játszani, sem mással, mert értik: a kezdeményezés (vagy levegőnek nézés) joga Piercingé. Meglepő módon, a kevés kutyából, akikkel ténylegesen barátkozik, a kedvenc barátnője egy égedelem csintalan kölyökkutya: Cérna.
Az emberekért rettentően odavan: innen a neve is, hiszen, ha rajta állna, legszívesebben szó szerint beépített testékszerré válna. Ahogy új, potenciális áldozat jelenik meg a színen, ő pozicionálja magát, pillogat, „cukiskodik”, rá-, vagy az ölébe mászik, mindenképpen észreveteti magát. Ha ölben van, és valaki a trónjára törne…. hát az kétszer is gondolja meg, mert Piercing nem cicózik, lecsap, mint a barrakuda. Az ember szeretetét – vagy ölét – egyedül a barátainak engedi át.
Vérmes házőrző! Ehhez a hangja is megvan – és nem fél használni. A szomszédoknak sem kegyelmez, ill. bármilyen irányból kutyát vagy gyanús zajt hall, akár 3 utca távolságból is, beáll, mint egy bulldog, és nyomja a válogatott fenyegetéseket az együttérzően hallgató kerítésnek. Kérésre sem hagyja abba, ám kizökkenthető: ha hívja az ember, repül és elfelejti, hogy most éppen ordibálnivalója van.
Aki belül van: barát. Aki kívül van, addig, de csak addig, míg be nem lép a kapun: ellenség.
A sétája pont ilyen. Zeng a környék, ha ő kint van, pontosan lehet hallani fél órás sétaútvonalán, merre jár. Mert anyázik a „kerti kutyáknak” (t.i., a kerítés túloldalán lévő épp nem sétáló többi jószágnak), azok meg vissza.
Pörgős, játékos vidám kiskutya, vehemenciája miatt azonban 6 év alatti gyerek mellé nem adjuk.
Jó lenne neki olyan család, ahol nem hagyják sokat egyedül, foglalkoznak vele, mert megvan az esze hozzá és igényli: mindent elsőre megtanul. Szeret sétálni, ám ez az üvöltése miatt nem feltétlenül kellemes vele. Nagyon jó az erőléte, ezért akár kirándulásokban is partner lehet (olyankor lefoglalja az, hogy új a környezet). Házőrzési hajlama miatt feltétlenül olyan helyre javasoljuk, ahol ez a szomszédok miatt nem gond (egy panelban, hát…. izé…. zengene az x emelet, ha gyanús dolgot észlel). Ágybakutya, és ebből nem enged! Kutyatársnak örülne – már persze, ha az ízlésének megfelel.
Várjuk szerető családját, aki egy ilyen határozott, ám csupaszív kutyalányt szeretne
Érdeklődni Piercingről Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com