Gazdikeresők


Spot
Spotgazdikereső
bekerült:2016-09-10
honnan:Miskolci Gyepmesteri Telep
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan
született:2012-06-09
5 éves 10 hónapos
szín:fekete-fehér
szőr típus:rövid
méret:közepes
leírás:Spot 2012-ben született, közepes termetű, ivartalanított, szívféreg-negatív, oltott, chipezett, szobatiszta keverék kan kutya, aki a Miskolci Gyepmesteri telepről került a gondozásunkba, ahol érthetetlen módon nem talált gazdira, pedig egy mutatós kinézetű, nem nagy termetű. vidám, aktív, bújós, játékos kutya.
A viselkedése alapján arra tippelünk, hogy bántani nem bánthatták, mert nem tart az emberektől, ellenben foglalkozni sem foglalkoztak vele, nőtt, mint a gaz, mert bekerüléskor fogalma sem volt arról, hogyan kellene közeledni az emberekhez, vagy hogyan kellene viselkedni más kutyákkal. Sőt, az ember közeledésének, vagy egy-egy simogatásnak annyira megörült, hogy utána a nyakunkig ugrott örömében, majd' feldöntve minket és örömtáncot járva körülöttünk, mintha csak egy-egy simogatással bekapcsoltunk volna a kutyán egy "örömmámor és tombolás" - gombot, aminek a kikapcsoló gombja nem működött. Mára ez már sokat finomodott, hihetetlenül emberközpontú, nyugodt kutyus lett. Figyel az ember minden szavára, amit kérünk, teljesíti, ha kell, pózol, vagy fegyelmezetten leül. Jutalomfalattal, simogatással, törődéssel nagyon jól motiválható.

Hamar kiderült róla, hogy kutyákkal, legyen az szuka vagy kan, jól kijön, bár az ivartalanítás neki is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ne a jövőbeli kölykei anyját lássa az összes szembejövő négylábúban.

Most már fergetegeseket játszik a kutyatársakkal, persze csak ha ők is vevők erre, mert Spot játékstílusa kissé heves, mondhatni, lehengerlő. Erre persze nem minden kutya vevő, de szerencsére Spot tökéletesen érti a jeleket, és ha rászólnak, akár kutyatárs, akár ember, rögtön veszi a lapot, és visszavesz a lendületből.

Látszik rajta, hogy meg akar felelni az embernek, de teljes mértékben ismeretlen érzés volt számára pl. az, ha felemelték, ha megfogták az egyik lábát (mondjuk mancstörölgetési célzattal), vagy a hátára fordították. Ilyenkor régebben megijedt, pánikszerűen menekült volna, és ebbe minden erejét bele is adta. Ma már nem ellenkezik ilyesfajta próbálkozásoknál, sőt, kifejezetten örül és bármit megtesz, csak ő lehessen a középpontban.

Bekerüléskor nem nagyon ismert az emberekkel való játékot, a szolid birkózást, a dögönyözést, ő ezeket ismeretlen, és emiatt félelmetes dolognak tartotta, igazság szerint még ma sem nagyon birkózós kutya, inkább csak csendben szemlélődik és kivárja a sorát. Bújós, de nem szemtelenül nyomulós. A pórázt, nyakörvet a rendszeres sétáknak hála nagyon jól ismeri, és elfogadja. A séták elején még húz, de ahogy haladunk előre gyönyörű szépen jön láb mellett, értelemszerűen ha messzebbre engedjük, szaglászik, nézelődik, ahogy a többi kutya. Miután kiszimatolta magát, és minden lehetséges fűszálat kianalizált, már tud és akar is figyelni az őt sétáltatóra, a nevére figyel, pórázhosszon belül hívásra szépen visszajön.

Aktivitása átlagos, de nagy mozgásigénnyel rendelkezik, így olyan gazdi(ka)t szeretne, akik ezt biztosítani tudják a számára, akár közös futással, akár csak azzal, hogy naponta többször nagy, kiadós sétákra mennek vele. Kutyatársnak, illetve kutyával már bánni tudó, nagyobb gyerekpajtásnak is örülne.

Sokat kell még tanulnia, ebben egy kutyaiskola mindenképpen segíthet, mert Spot nagyon jó alapanyag, de neki elsősorban nem az ül-áll-fekszik-et kell megtanulnia, hisz ezeket már jól tudja, hanem ezen tudás felhasználásával egyidejűleg azt, hogy hogyan váljon igazi családtaggá.

Videók Spotról:https://youtu.be/ZixSf1V2Cts, https://youtu.be/qMgQDwg76w0, https://youtu.be/uoBrqbqjn6M, https://youtu.be/_tm_fD-L6f0, https://youtu.be/CL-s7_8x98U, https://youtu.be/vIBGoHagbgU, https://youtu.be/tT00kjJVsVU

Spotról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
videókhttps://youtu.be/ZixSf1V2Cts
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com