Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Rosé
Roségazdira talált2019-07-12
bekerült:2017-05-19
honnan:Gyömrő
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2016-01-01
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi
9 kg
leírás:
Rosé állatorvosi becslés szerint 2016 elején született, tehát nagyjából most, 2018. januárjában 2 év körüli, szívféreg-negatív, két kombinált, egy veszettség oltással rendelkező, ivartalanított, kb 10 kg súlyú tacskoid leányzó, aki a gyömrői gyepmester fogott be Rosé testvérével, Snapsszal együtt, majd a Gyömrői Kutyamentsvártól került hozzánk.
Snapsz igazi tacskó a fajta valamennyi jó és rossz tulajdonságával: hihetetlenül okos, ám öntörvényű is, rettentően játékos, dinamikus, aktív kutya.
Ő az, akire azt mondják, a szeme sem áll jól, akinek soha nem elég hosszú a nap, hogy eleget aludjon, sétáljon, játsszon, egyen, egyszóval: éljen. Az életet nagykanállal habzsolja: mindent megkóstol (naponta egy cipőt), megvizsgál, megismer, ha talál hozzá vizet, mert pancsolni igencsak imád, decemberben is hatalmas boldogsággal ugrik bele a kerti tóba, pocsolyába, medencébe, ciszternába, bármibe, majd – ha kifürödte magát – anya nyakába, a nappaliba, az ágyba. Neki mindig van valami jó ötlete: a többiek egyértelműen csak végrehajtják, amit kitalál, majd kinyilatkoztat. A kert vadregényesebb hátsó részén két szomszédváras, gyilokjárós, titkos alagutas, várostromos, üldözéses történetet adat elő nap, mint nap, melyben ő a hős királylány – akit a bumfordi lovag (tesója, Snapsz, ld a képen) a fenekével időnként befalaz.
Mint a legtöbb tacskónak, neki sem lételeme a szófogadás, ám tárgyalásokra hajlandó: mit adsz? s ha nem elég a sáp, jelzi: „kérem, emelje tétjét!”
Amit szeretne, vagy az elképzelései megvalósításához közelebb viszi, azt megoldja, vagy – ha ez szükséges – egy szempillantás alatt megtanulja. Ilyen volt a pórázas séta is: „Ha rám teszed azt az izét, kimehetünk az utcára? Na jó, nem bánom” és már süvített is a pórázon.
Rosénak kislány létére kellemes baritonja – vagy talán basszusa? – van. Hagsúlyozom: kellemes. De orgánuma kerítésen, lakásajtón keresztül egy kaukázusi testméretét vetíti a betörni szándékozó lelki szemei elé. Ha szabadon engedik eme tehetségét, örjöngő házőrzést tud leművelni, és nagyon elégedett az alakítással. Kérésre azonban átmegy kulturáltba, ahogy kertben ásni is imádna, de kérésre lemond róla, ha az egyed elég fenyegetően nézve kéri meg rá.
Hajlandó megtenni dolgokat a szeretet emberért (Jó, hát ha ennek ennyire fontos, legyen!). Legfeljebb kifundál új disznóságot helyette., majd ártatlan szemeket mereszt az emberre: „Hát már ez is zavar???? Nem vagy Te egy kicsit hisztis???”
A kutyákkal kapcsolata jó. Abszolút át tudja vinni rájuk az akaratát. Ő a karmester. Ő mondja meg, mit játszanak és hogyan, ő a forgatókönyv író és egyben a főszereplő is.
Energiaszintje magas, sok mozgásra van szüksége, de nem hiperaktív. Csak tacskó. Rá halmozottan igaz a „fáradt kutya, jó kutya” mondás.
Ha viszont esik, mint a hüllőknek, az ő energiaszintje is leesik. Mert az rendben, hogy ha fürdeni akar, fürdik. A kiskanálban is. Na de hogy alulról és felülről is jöjjön a víz…. na az nem.
A kutyatárs vagy gyerek neki nagy öröm, hiszen lehet foglalkoztatni őket.
A gazdit imádja, de nem erőszakos a szeretetével. És – természetesen ágyba kutya.
De aki tacskót szeretne, nyilván tisztában van ezekkel.
Jó idegzetű, jó humorú, tűrőképes, szerető szívű, jó taktikai érzékű , vizezni szerető, kertjére nem túl igényes, családot vagy egyszem gazdit keresünk Rosénak! Gyerek, kutyatárs előny!
Roséról „Egy életre!” jeligére Takács Katinál lehet érdeklőódni a 06 70 223 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/bjM8UuMajYg
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com