Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Rózsabimbó
Rózsabimbógazdira talált2020-02-23
bekerült:2018-02-13
honnan:Békéscsabai Menhely
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2016-03-01
szín:fehér
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
9 kg
leírás:Rózsabimbó 2016 márciusában született kb. térdig érő, 10 kg körüli súlyú, ivartlanított, szívféreg-negatív, chipezett, 3 érvényes kombinált 1 veszettség oltással rendelkező túlméretes habcsók.
Illetve: mikor, mi. mert egyrészt igen komoly adottságokkal rendelkezik a tekintetben, hogy percek alatt varacskosdisznóvá változtassa magát, másrészt, mint a kaméleon: mikor ez, mikor az. Ha épp nem történik semi különös, akkor királylány: úgy affektál, mozog, rakja keresztbe a lábikáit. Vacsora előtt: éneklő kutya. De nem akárhogy. Vacsora közben: velociraptor. Több állatorvos egybehangzóan állítja: ilyen gyorsan még nem láttak kutyát komoly adagot elpusztítani. Ilyenkor úgy is néz ki... mármint úgy, mint aki record idő alatt cuppantotta be a hamit. Teljesen lázba jön, és négy lábbal ugrálva tapos bárkin keresztül.
Ez nem csoda, hiszen nagyon mostoha körülmények közül jött. Ivarzáskor durva hüvelyelőesése lett, hüvelye teljesen kifordult, és így bolyongott, mert a gazdája “nem ismerte meg”. Pedig “szerette” – ahogy mondta, mikor számon kérték, “csak pénze nem volt rá”. Khmmmmmmm.
Azonnal műteni kellett, ami még helyben megtörtént – nem túl sikeresen. Az operálóorvos összevarrta a hüvelyét.
Helyreállító műtét, majd emlőkben és farok felett daganat.
Újabb mútéthegyek.
S amikor ez mind megtörtént, és büszkén hátradőltünk: a műtét utáni egyéves daganatkeresés gyógyultnak nyilvánította, két nappal rá kiderült: fiatalkori szürkehályogban szenved, záros időn belül elveszíti a látását.
Ekkor: szemlencsecsere, melynek köszönhetően tökéletesen lát.
Rengeteg mindenen ment át ez a kutya, rengeteget szenvedett, s végre készen áll, hogy elkezdődhessen a valódi, nagybetűs Élet.
Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy elhiggye: ő Valaki. Rá is süt a nap, joga van a létezésre, levegőt venni, sőt élvezni azt, ami neki megadatott: a mozgást, az ételt, a szeretgetést.. Egyértelmű volt a mozdulataiból – az óvatoskodásából, ahogy a nyakát sallerra várva behúzta -, ő az embertől túl sokat nem vár. A különböző egészségproblémák mellett ezt kellett leküzdeni.
Mára a lakást szépen használja, elegánsan sétál a pórázon – ez a királylányi része.
A játék még nem igazán megy: kutyajátékokkal, meg más kutyákkal sem. De aki a fél életét a betegszobává avanzsált fürdőszobában tölti, attól ez nem meglepő.
Viszont most már minden megszerelve, lehet, futni vadulni – és majd a gazdi megtanítja rájuk.
A többi kutyával a viszonya kicsit tartózkodó. Nem támadó, de várja az esetleges támadást. Egyenlőre általában – a kajaőrületet kivéve – megfigyelőként vesz részt az életben.
Résztvevővé kell tenni!
Az embereket – most már – szereti: mórikálja magát, igyekszik magára felhívni a figyelmét és a kedvükre tenni.
Ez egy nagyon jó alap, mindkét fél részére kellemes együttélést lehet ráépíteni. Olyan családot szeretnénk neki, ahol vannak események – de van “meditálás”, elvonulás is. Ahol élményekhez jut, de legalábbis az elején, nem fojtják ezekbe bele. Ahol Rózsabimbó rózsabimbó lelkét óvatosan kezelik, de ha elkezdődne az “elszemtelenedés” azzal is tudnak mit kezdeni.
Jó lenne, ha gyerek, és idősebb ember is lenne a családban, mert kölcsönösen tudnának adni egymásnak.
Mivel Rózsabimbó nagyon nyugodt, dolgozó kutyának is tökéletes lehet.
Rózsabimbóról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen

Fontos információ, hogy VIHARPÁNIKOL!!!
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com