Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bounty
Bountygazdira talált2018-01-15
bekerült:2017-05-22
honnan:Gyömrői Kutyamentsvártól átvéve
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2013-12-01
szín:ezüst
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi-közepes
15 kg
leírás:Bounty szívféreg-negatív, chipezett, oltott és féreghajtott, 12-13 kg körüli súlyú állatorvosunk becslése szerint 2013. végén – 2014. elején született, feltehetőleg tibeti terrier keverék kislány, aki a gyömrői Kutyamenedéktől került hozzánk. A helyi cigánysoron fogták be, és senki nem vallotta magáénak.
Szerintünk állatorvosunk eltúlozta a korát, a két évet is csak nehezen tudjuk elhinni a „kishölgy” kamasztempója miatt. A fog meg…. most kellett 9 hónapos kutyáról fogkövet szedetni súlyos fogkövesség miatt, ezért nem érv.
Szerintünk tehát Bounty tini, annak minden kedvességével, szertelenségével együtt. Az biztos, hogy egyszer szült, ugyanis magasvemhesen került hozzánk.
Alakja szépen rendeződött, karcsú, ruganyos, mint egy istennő – és olyan játékos, mint egy 6-7 éves gyerek. Esetenként olyan nyafogós is. Ha szeretne valamit kétségbeesetten ciripel egymagában, ezzel jelzi, de szívós munkánk eredményeképpen kezd leszokni a nyafi-cirpegésről.
Imád mozogni, imád játszani a társaival, és szereti a kerítésen keresztül is követni az utca eseményeit. A pórázos séta jól megy, és öröm a számára.
Nagyon kötődik az emberhez, szeret mindig a közelében letáborozni, ha lehet mászni rá, ölbe ülni, csapkodni a szeretett ember karját, combját csápjai koordinálatlan mozgásával, ami nála a szeretet jele. A szeretet roham (2-3 perc) elteltével azonban békében elheverészik, nyugodtan lehet dolgozni tőle.
Bounty maximálisan kényelemfüggő. A gazdátlan párna benne gazdára lel, de a gazdás is előbb-utóbb, mert ha nincs üres, lelkiismeretfurdalás nélkül kiseggeli a már ott fekvő kutyát. Étvágya normális, de, ha parttalanul kap, parttalanul eszik és bizony meghízik.
Rettentő jóindulatú. Bár a falkában a legnagyobbak közé tartozik, soha nem kezdeményezett még vitát senkivel, és a kis hörcsögöknek is inkább rálegyint a hülyeségeire… hadd mondják, nem vesz tudomást se róla, hogy veszekednek vele: vagy lefekszik, és alszik (vita vége), vagy elmegy kellő távolságba.
Mivel játékos, gyereknek is 5-6 éves kortól jó társa lehet, kalkulálni kell azonban kelekótya mozgását.
Okos kislány gyorsan tanul, és szereti, ha foglalkoznak vele, tanítják, ezért vele a kutyaiskola és kutyás sport különleges örömforrás lehet neki és a gazdinak leginkább.
Bár nem hónaljkutya méretű, bizony, ágyban alszik. Finom, önátadó (és öntapadó) melegítőpalack, tokától bokáig a leendőnek.
Érdeklődni Bountyról Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-ostelefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com