Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Ében
Ébenmeghalt2012-10-24
bekerült:2008-02-02
honnan:Váci menhelyről
faj:kutya
fajta:Angol cocker spániel kev.
ivar:kan iv.
született:2006-01-01
szín:fekete
szőr típus:félhosszú
méret:közepes
leírás:Ében ébenfekete szőrű, legfeljebb négy éves, a rendes spániel méretnél
kisebb (alacsonyabb) jó kondiban lévő spániel(keverék) fiú, akit a
váci menhelyről hoztunk el. Ében már volt gazdinál, és a miatt a tulajdonsága miatt kellett gazdijának megválnia tőle, ami egy másik családban, vagy egyedülálló ember mellett a legnagyobb értéke lehet: Ében imádta a gazdiját, és mivel ráérzett, hogy a gazdi beteg, ezért védelmezőjévé szegődött - kellett, nem kellett. Éberen vigyázta a lakást, azonnal jelzett, ha mozgás volt, kint, és as szerinte rossz szándékú, a gazdira veszélyt jelentő embereket (mindig piszkos ruházatú, rossz szagú férfiak) a megelőző csapás elve alapján, testközépre irányzott támadással távol tartotta tőle. Ez a mozgásproblémákkal küzdő gazdinak számos, számára kezelhetetlen konfliktushelyzetet eredményezett. Pedig Ében csak szimplán úgy viselkedett, mint egy NORMÁLIS KUTYA: védte, akit szeret. Hihetetlenül ember - pontosítva: GAZDIközpontú. A rajongásig szeret, a szemét le nem veszi, míg ébren van, az imádott "cél-lényről". Felülmúlhatatlan hízelgő, és csokivadász. A csoki megszerzése érdekében hihetetlen alpinista akciókra képes. Nem szívesen osztozik a gazdin más állattal, és féltékenységét "szóban" és tettel is kifejezi. A cicákat
határozottan NEM kedveli, mint ahogy az egyedüllétet sem. Rendkívül jólnevelt és jóindulatú kutya, a lakást kulturáltan használja, kínosan szobatiszta. A lakásban élésből eredő szabályokat (pl. hogy nem mászhat fel az ágyba), elfogadja, betartja.
Olyan gazdit szeretnénk neki, aki eleget tudja mozgatni, társként szereti, mert ha ezt nem kapja meg, az Ébennek maga a megsemmisülés, a gazdibevédés problematikáját határozottan, de empátiával tudja kezelni, megoldásához kellő éberséggel rendelkezik, és megfelelően türelmes. Az ideális egy sokat otthon tartózkodó gazdi lenne, Ében ugyanis rajongásából, és a hányódása okozta bizonytalanságból eredően nehezen viseli, ha egyedül marad. Ha biztonságérzete helyreáll, ez a probléma magától megoldódik majd.

Ébenről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os vagy a 06-70-619-0696-os telefonszámon.

külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_kutyusok/eben/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com