Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Csoby
Csobymeghalt2012-04-13
bekerült:2008-07-30
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan
született:
szín:zsemle
szőr típus:rövid
méret:kicsi
leírás:Csobi 2008. július 29-én került hozzánk az Illatos útról. Családja adta le. Hogy milyen állapotban? Azt a képek nem képesek visszaadni. Egyikünk megkérdezte, hogy képes ez a kutya még élni? Az állatorvosunk annyit válaszolt "Mert a kutyák nem képesek az öngyilkosságra." Egy ép porcikája nincs ennek a nyomorult kis állatnak, s ehhez hemzsegtek benne a bolhák, olyan szinten, hogy a Kiltix nagykörv nem birkózott meg velük: a másnapi furdővíz feketéllet még tőle. A teste csupa "S" kanyar: a fejétől a két hátsó lába kb 30 cm-re oldalra van síkban. nem tudom elképzelni, hogy ez a kutya ne fájjon tetőtöl talpig. 3-4 éves legfeljebb ez a nyomorult kisfiú, akire - ha ránézek - nem hiszem, hogy eddigi életében bármi jó is történt vele.
Csak olyan jelentkezzen örökbefogadójának, aki ezzel együtt végigmegy vele az utcán, szereti, ameddig szeretheti, és el tudja fogadni, hogy ő - bár biztos százszorosan meghálálja - szolgálat. Brechtet idézve: keresünk egy jó lelket és nem kell, hogy szecsuáni legyen!
Csobiról Takács Katinál lehet érdeklődni a 06-70-223-6476-os telefonszámon

Attól, aki legjobban szerette közülünk. Viola írta Csobi emlékére.

in memorian CSOBIKA!
Nem gondoltam sose arra hogy Csobikámról meg kell majd irnom ezeket a sorokat jobban szeretném azt irni hogy gazdis boldog és sose hagy el minket...Csobi.....Valahol éreztem hogy nálam marad és nem adom őt másnak,nyugtattam magam azzal hogy ugyse jön olyan jelölt akit ő elfogad , mert tudtam kis szive minden dobbanása az enyém.Mostanába már más nem is nagyon nyulhatott hozzá más ,mert közölte neki csak anya adhat simikét..... Kicsi kis torz testével nekem olyan szépnek tűnt, és ha valaki meglepődött mikor előszőr meglátta nem értettem hogy nem látja a szépséget és bájt benne?Azok a gülű nagy szemei az az áhitat ahogy nézett vele!És ma elment tőlem!NEM NEM és NEM értem! Nem tudom felfogni hogy nincs!
Hiába bucsuztam el élettelen törödött kis testétől, nem értem hogy reggel még a kezembe fogtam és vert a szive,ma este pedig NINCSEN! És folytatnom kell,megrázom magam, és teszem amit tenni kell,veszem a tálakat és etetem a többieket akinek nem mondhatom: y ma fáj hogy élek! Nem rogyhatok térdre, mert a többiek éhesek és enni kell! És szedem a kaját,és adom a tálakat és.....eszmélek és Csobikám helye mellett állok és nem értem mit csinálok mert a tálkája kezembem káosz a fejemben....Mintha itt lenne , ott az ágya lábnyomai még a porban....Ha lehunyom szemem pofija előttem lebeg , drága kis barátom, el kell hogy engedjelek!!!!Probálom vigasztalni magam hogy szeretett itt élni, és boldog volt velem, hogy életét jobbá tehettem és ezt köszönöm!Igen talán köszönöm kell hogy ez a kis csodalény megengedte hogy szeressem!Mások által kacatnak értéktelenek itélt illatosra leadott kis torzo! És ő, a kicsi Csobi oly sokat adott nekem azzal, hogy volt nekem.....Valahogy borzasztó nehéz ,de tudom jo helyen van már.Akarom hinni ott neki már semmi se fáj! Búcsuzom hát Csobikám a te szomoru szivu gazdád......
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/in_memoriam/csobi/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com