Állat és Ember - In memoriam

In memoriam


Beba
Bebameghalt2015-09-01
bekerült:2012-05-22
honnan:XIII. - gazdája meghalt
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2010-01-01
szín:fekete
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
10 kg
leírás:2015. szeptember 01.: Nagy szomorűság ért ma reggel bennünket. Reggel gondozója holtan találta a panzióban Bebukánkat. Beba már nem tudott tovább küzdeni beteg szívvel a hőséggel, és frontokkal, hiába segítette ebben szeretet, orvos, gyógyszer. Beba, kislány, nagyon szerettünk. Te egy különleges csoda voltál, úgy, ahogy voltál a kirobbanó egyéniségeddel, okosságoddal, mindent elsöprő életimádatoddal. Kár, hogy csak 6 év jutott, és nem talált meg az, aki értékelni tudta volna a csodát, amit tálcán kínáltál az embereknek, és ideiglenes befogadó sem jelentkezett, hogy a nyugalmat biztosítva, segítsen betegségedben. Te leszel drágám, ahogy a képen, az égi porondmester.....



Beba körülbelül 2010 januári születésű, ivartalanított keverék szuka kutya, némileg combino testalkattal: erős, németjuhászos test, zanzásított méretben, amihez a várthoz képest fele hosszú lábacskák kapcsolódnak. Valami hihetetlenül egyedi, különleges, szép kiskutya! Ha alkatát és jellemét pár szóba kéne tömöríteni, ez a “ciripelő fekete rókaszafaládé” lenne, rettentően emlékeztet ugyanis egy fekete rókára és a rossz minőségű táp és nulla mozgatás miatt meglehetősen szafaládés – még – az alkata. Története szokványosnak mondható: gazdája meghalt, a gazdi lánya el akarta altattatni, illetve volt egy még jobb ötlete: a lepecsételt lakásban hagyja. A szomszéd kért neki segítséget.
Beba nemcsak külsejében különleges, hanem abban is, hogy „beszél”, és ez a ciripelés-szerű hang a legtöbb tücsköt kenterbe veri. Beba szól, ha ki szeretne menni, szól, ha (szerinte) nem foglalkozunk vele eleget, szól, ha labdázni szeretne, és úgy egyáltalán: minden, neki nem tetsző dolgot kommentál. Hihetetlenül interaktív! Neki az ember társasága, a kommunikáció vele: életszükséglet. Minden helyzetből ki tud hozni egy kis kedves bohóckodást, amivel felhívja magára a figyelmet: ha pl. a gazdi locsol, kikapja a kezéből a tömlőt, és körbe-körbe rohangál röhögve – locsol ő is, amit csak ér, vagy szimplán a vizet harapdálja, ugrál fel a vízsugárért. Határozottan humora van, és ezt minden lehetséges alkalommal megmutatja, s próbálja az embert eszközök gazdag tárházával ténylegesen bevonni az életébe, nem csak egymás mellett élni vele.
Mindene az ember, ezért, ha második kutyának választják, a féltékenységi jelenetekre számítani kell, de ez megint csak szóban, és nem tettben nyilvánul meg. Beba ragaszkodása olyan mértékig tud fajulni, hogy az túlzóvá, terhessé válhat a gazdi számára, ezért határozott gazdát igényel, aki türelemmel, és következetességgel érteti meg Bebával, hogy már sosem hagyják egyedül többé.
Beba aktív kiskutya, imád futni, labdázni, és játszani a fajtársakkal.
Imádja a vizet, a pocsolyákban azonnal pacsál, valószínűleg úszni is szeret.
Egyedül hagyva új helyen eleinte pár percig ugat, kell neki pár nap, hogy megszokja, de ez nem csoda, mert már kétszer csalódott az emberekben, kétszer szabadultak meg tőle, ő mégis próbál újra és újra megbízni az emberekben.
A kutyákkal nemre, korra való tekintet nélkül jól kijön, a cicákat viszont nem szereti.
Oltott, chipezett, ivartalanított, valamint a szükséges bolha- és kullancsmentesítést és féreghajtást is rendszeresen megkapja.
Sajnos nemrég rosszul lett, orvost hívtunk hozzá, aki megállapította, hogy szívzöreje van, a további kivizsgálásokkor pedig kiderült, hogy a szívén belül a bal pitvar tágulata okozza a tüneteket. Ezt gyógyszeresen kezelve Beba tünetmentesen élhet, de a gyógyszert élete végéig szednie kell, ami havonta körülbelül 7000 Ft plusz kiadást jelent leendő gazdájának, és azt, hogy Beba külön fizikai terhelést nem kaphat, csak annyit mozoghat, amennyit ő bír és szeretne (az sem kevés...), de sportoltatni a betegsége miatt tilos!
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06-70-223-6476-os telefonszámon.

További videók:
http://youtu.be/yh1jHmJJEoM
http://youtu.be/pQ_nu_GTMh0
http://youtu.be/nSBJfAVgLdY
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633874406425/
fórumhttps://www.youtube.com/watch?v=y1FkgumUwJw&list=UUgXM1X6GO0cowvGz3vEr-9g
videókhttp://youtu.be/ayQ4A-Vryys
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com