Állat és Ember

Hogyan segíthetsz?


A civil szervezetek általában úgy jönnek létre, hogy egy társaság elkezd egy problémát megoldani, majd a közös munka eredményeként kinövik a lehetőségeiket, és civil szervezetet alapítanak. A szervezet törvényes keretek között újabb embereket, forrásokat von be a munkába.

Aki teheti, az belép a szervezetbe és állandó feladatokat vállal, akinek erre nincs ideje, lehetősége, kedve, az alkalmanként a szükséges feladatok ellátásával, vagy anyagilag támogathatja a szervezet munkáját, és élvezi a programokat, eredményeket.

Az "Állat és Ember" Egyesület az alább részletezett feladatok ellátásába szeretné bevonni azokat, akik munkánkat, vállalt feladatainkat támogatásra érdemesnek találják, de csak alkalmanként van lehetőségük segíteni.


Kérjük, hogy a jelentkezésed az itt (regisztráció és belépés után) látható űrlap kitöltésével juttasd el hozzánk, ezzel is megkönnyítve a munkánkat! Köszönjük!

melléklet: nyilatkozat_onkentes.pdf  seta.pdf



Fuvarozás

Rengeteg időt, energiát megspórolhatunk, ha van egy listánk azokról az autósokról, akik alkalmanként tudnak szállításban segíteni.
Ha van "választék", akkor azt tudjuk hívni, akinek a legkisebb kerülővel megoldható a feladat, vagy egy rendezvényre kényelmesebben tudjuk az állatokat kivinni.
Olykor sürgős esetben beteg kutya szállítására is szükség lehet.
Az állatok szállításán kívül adományok begyűjtése, gyógyszerek eljuttatása az állatokhoz, és hasonló "apró", de fontos fuvar is nagy segítség.
Kérjük a jelentkezésnél tüntessétek fel
- milyen autóval, felszereltséggel (box, rács), milyen természetű fuvart vállaltok,
- általában merre mozogtok (pl. lakás és munkahely kerülete, városrésze),
- milyen időszakokban, napszakokban vagytok bevethetőek.



Ideiglenes befogadás

Az egyesület felügyeletével és háttértámogatásával, otthonodban, családi környezetben neveled, gondozod, szocializálod a gazdi-keresőt. Megfigyeled, korrigálod, kiismered viselkedését, emberekhez, idegenekhez, fajtársaihoz, egyéb állatokhoz való viszonyát. Ezek az ismeretek nagyban segítik a későbbi örökbefogadó gazdihoz kerülésének esélyeit, és a korrekt viszony kialakulását, és az örökbefogadás sikerességét.
Alkalmanként a műtét után lábadozó állatok néhány hetes elhelyezése, ápolása, rehabilitációja is óriási segítség.
Az ideiglenes befogadás mindig személyre szabott megállapodás alapján történik, a befogadó lehetőségeinek legteljesebb figyelembe vételével. Kérjük a jelentkezésben írd meg milyen elhelyezést tudsz biztosítani az állatnak, milyen saját állataid vannak.



Állatok hírdetése

A védenceink mielőbbi gazdához kerülését gyorsíthatod meg, ha segítesz az interneten minél több oldalon elhelyezni a hirdetésüket. Hogy a vállalásod mennyi munkát takar, ezt Te döntöd el! Ha hat kutya napi szinten történő hírdetését vállalod, ez legfeljebb napi fél órát vesz el az életedből! Hatalmas örömet ad azonban, amikor látod, hogy egy megkínzott, iszonyú körülmények közül mentett kutya boldogan nevet új családja körében! Ez az a munka, ahol nem korlátol be a fizikai távolság, nem igényel anyagi ráfordítást sem. Ha neted van, akár Svázi-földről is hirdethetsz!



Rendszeres pénzadomány

Sok kicsi tényleg sokra megy!
Ha bármilyen kis összeggel, de folyamatosan tudod támogatni a mentett állataink ellátását, akkor egy stabil, kiszámítható alap jöhet létre, amely egyszerűbbé teszi a gazdálkodást, tervezést.
Ha minden hónapban biztos alapja van a meglévő állatok ellátásának - lakhatás, táp, oltások, megelőző kezelések, ivartalanítás, gyógyszerek -, akkor bátrabban vállalhatunk azonnali segítséget igénylő eseteket.



Rendezvényen segítség

A rendezvények annál többet tudunk adni, minél többen vagyunk. Kutyák felügyelete és bemutatása az érdeklődőknek, gyerekprogramok vezetése, szórólapozás, vagy akár főzés is lehet a feladat. A fantáziánk kifogyhatatlan, előtted pedig új dimenziók nyílnak meg! Megtaláljuk a Benned szunnyadó tehetséget, és felejthetetlen élményeket szerezhetsz!



Sétáltatás

A panzióban lakó állatok sétáltatása a Népligetben nem csak kicsit több mozgást, de tanulást, szocializálódást is jelent védenceinknek, s ami legfontosabb: kontaktust. Az érzést, hogy fontosak, hogy valaki mindig jön hozzájuk, mert szereti őket! Hidd el, felbecsülhetetlen!



Kozmetika

Az ápolt szőr nem csak csinos, de egészséges is, ugyanakkor munkaigényes. Ha csak otthoni tapasztalataid vannak, akkor a panzióban lakó kutyák rendszeres fésülésével is segíthetsz, de örömmel vennénk profi kozmetikusok, vagy tanulók jelentkezését is, akik teljes kozmetikázást vállalnának akár a panzióban, akár a szalonjukban, illetve vállalnák a frissen hozzánk került piszkos, elhanyagolt kutyák nyírását, fürdetését.



Kiképzés, szocializálás

A Strázsa Kutyaiskola támogatásával annyi kutyánk okosodhatna, ahány önkéntest be tudunk szervezni. Az órákon kívül is lehet gyakorolni a választott védenceddel a ligetben, és környékén.
Az iskolába járóknál legyen normál méretű, kényelmes, erős póráz! Nyakörv van a kutyákon.



Fényképezés

Egy jó kép többet ér ezer szónál! Segít az állatok gazdához juttatásában, illetve a rendezvényeken készített fotókkal mutathatjuk be a munkánkat. ha tapasztalatokkal rendelkezel állatok fotózásában és az anyagot azonnal küldöd is, nagyon hasznos segítőnk lehetsz!



Grafika, kiadványszerkesztés



Virtuális örökbefogadás

Hamarosan...



Banner csere

Hamarosan...



Tárgyi adomány

Minden, amit nem kell megvennünk a kutyáknak, macskáknak az hasznos lehet!
- póráz, nyakörv, játék, box, szobakennel, etetőtál, alomtál, fésű, olló, fekhelyek, ágyneműk
- maradék gyógyszerek, kötszer, vitamin készítmények
- konzerv, száraz táp, speciális gyógytáp, fagyasztott húsok, rizs, gabonapelyhek, péksütemények
- főzőedények, botmixer, hűtő, porszívó, mosógép
- kennelek, kifutók építéséhez és karbantartásához drót, rács, kerítés, tégla, hullámpala, cserép, oszlop, fűmag, fűnyíró
és még sorolhatnánk mi minden, amit már nem használsz, de még használható lenne.



Kreatív ötletek, előadások

Kreatív ötleteiddel, előadásoddal színesítheted a Kutyakötelesség Klubot, vagy más rendezvényeinket.
Szívesen fogadunk a foglalkozásokhoz eszközöket, anyagokat is: papír, színes ceruzák, kréták, maradék anyagok, fonalak, parafa dugó, termények, gyurma, olló, ragasztó,...