Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-09-15 - Kutyakötelesség Klub - Díszmadarak - világbajnok arák Rákospalotán
 

Szeptember 15., szombat 10:00
Kutyavilág
- Kutyabaj – Hogyan vehetjük észre ha egy kutya beteg? Mire figyeljünk?
- Kutyatár – Könyvajánló: James Herriot – Kutyák a rendelőmben
Filmajánló: Hacsi - A leghűségesebb barát
- Dolgos ebek – Mit dolgozhat egy kutya? Hol és milyen munkákra használnak kutyákat
szerte a világban?
- Ha hiszed, ha nem! – Szimatbajnokok – vérebek a nyomon
Ismerjük meg – a díszmadarak
Kreatív műhely – madaras mobil készítése origami technikával
Aprókból hatalmasok – Szelektív hulladékgyűjtés 1. – mit és hogyan gyűjtsünk

Gyönyörű világbajnok madarakat vártunk - és egy szomorú külsejű madarat, Kokót hozta István! És milyen jól tette! Kokón keresztül arra akarta ráirányítani a gyerekek és szüleik figyelmét: milyen nagy bajok történhetnek a legnagyobb jóindulat mellett is. Kokó elvesztette a párját, azóta más tojót nem fogad el, hisz az arák egy életre választanak párt. Tollazatát kitépi, így gyászolja már nyolc éve meghalt szerelmét. Sokszor azonban, kézhez nevelt fiókák az öket felnevelő gazdit tekintik a párjuknak, és búskomorak lesznek, ha a gazdi "továbbadja" őket, ezért igen, nekünk embereknek, is egy ara-életre kell - ha arát választunk - madárkát választani.
István nagyon sok hasznos - és sokszor a papagáj-tartástól - elrémisztő - dologról beszélt. De valóban: jobb, ha az, aki állatot szeretne, tisztában van annak az igényeivel, az állat tartásának esetleges árnyoldalaival (szemetel, kiabál), és terheivel is, és ha ezeket tulzónak tartja NEM VÁLLAL állatot, hiszen úgy csak sinylődne nála. Megtudtuk, a különböző papagájfajták közül melyik ajánlott kezdőknek, mit esznek a madarak, mire kell ügyelni a helyük kiválasztásánál, milyen felszereléseknek kell feltétlenül lenniük a kalickában, utóbbi milyen méretű legyen, miről lehet megismerni, ha beteg egy madár, és mik a leggyakoribb betegségeik. A gyerekek rengeteget kérdeztek!
Utána hatalmas lelkesültséggel gyártották az origami papagájokat és galambokat, mert ezekből csináltunk madaras mobilt. Egy másik technikával - dekupázs - is dolgoztunk. Nem mondhatom, hogy megismerkedtek, hiszen a legtöbb gyerek már tisztában volt ezzel: arapapagájos képet készítettünk. Témaként szerepelt még a mostani klubon, miről ismerheted fel, ha beteg a kutyád. Nem hiszem, hogy bármi kimaradt volna: tudtunk ugyan "újat mondani", de a gyerekek nagyon sok mindent tudtak. Mint mindig, most is öröm volt velük lenni, és a foglalkozás!

plakát: pl.jpg



külső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/egyesuleti_kepek/kutyakotelesseg_2ev_oktober...