Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-10-13 - Kutyakötelesség Klub - halak (helyett)
 

Kutyavilág
- Kutyabaj – Mivel etethetem a kutyám? Mi okozhat emésztőszervi problémákat?
- Kutyatár – Könyvajánló: Sheila Hocken – Emma meg én
Filmajánló: Úton hazafelé
- Dolgos ebek – Segítő kutyák 1. – vakvezetők
- Ha hiszed, ha nem! – Futásra születtek – agarak a versenypályán
Ismerjük meg – akváriumi halak
Kreatív műhely – Kutyasüti készítés, textilfestés matricával (hal)
Aprókból hatalmasok – Szelektív hulladékgyűjtés 2. – hulladékgyűjtő udvarok


Beszámoló: Ez a nap nagyon másképp alakult, mint terveztük! De legkevésbé sem volt rossz - csak más.
Az első változás az volt, hogy a Pestújhelyi úti Általános Iskola - elnézést a többiektől, de ő a mi kedvenc sulink, hiszen a "gyerekeink" közül tőlük vannak a legtöbben a Kutyakötelesség klubban, táborban, s vesznek részt legnagyobb számban vetélkedőinken, rendezvényeinken - meghívott bennünket, vegyünk részt a három napos szokásos őszi ünnepségükön.
Nagyon nagy örömmel fogadtuk el a meghívást, mert szeretjük az iskolát, az iskola szemléletét (öko-iskola), és nem utolsósorban Bedő Mónika tanárnőt, aki meghívott bennünket.
Mást volt annyiban is, mert az előadónk váratlanul megbetegedett, így bizony a kihelyezett klubb-foglalkozás programja is az utolsó percben módosult.

Ismeretség ide, ismeretség oda, nem kicsit lepődtünk meg, amikor közel HATVAN gyerek ült érdeklődve a teremben. Szerencsénk is volt, hogy a klubos anyukák is "beálltak dolgozni", és teljes elszántsággal gyártották velünk együtt awc-papír guriga tacskókat, és tányér-halacskákat, segítették a gyerekeket, mert bizony, négyen - a szokásos klubbos létszám - kevesen lettünk volna ennyi gyerekhez.

A halak helyett az állatvédelemről volt szó: arról, mit jelent a kóbor állat szó, miért van ennyi kóbor állat, és hogyan lehetne ennek gátat szabni? Saját kutyáinkon, és sorsukon keresztül mutattuk be, miért és hogyan lesz egy állat kóbor, mit jelent ez későbbi életére nézve (egészségkárosodás, a lelke mélyén élete végig megmaradó félelmek), és bizony, szomorú képeket is kellett mutatnunk. De a gyerekek reakcióiból hisszük, reméljük, hogy ők nem lesznek állati nyomorúságot előidéző felnőttek!

Képekkel kísérve bemutattuk, hogyan élnek nálunk az állatok, míg gazdira találnak, hogyan igyekszünk a várakozás idejét szebbé, színesebbé, szeretettelibbé tenni, és vetítetünk a gyerekeknek egyéb tevékenységeinkről: a Kutyakötelesség Klubbról és táborról, rendezvényeinkről, ahol nem egy közülük magára ismert.

A program része volt egy fly-ball bemutató is, amit az iskola apraja-nagyja tátott szájjal nézett. Kellemes délelőtt volt, a gyerekek is, mi is jól éreztük magunkat!