Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-12-08 - Kutyakötelesség Klub - Teknősök
 

Kutyavilág
- Kutyabaj – Fáj a kutyámnak a lába, megütötte a szalmába – mozgásszervi gondok.
- Kutyatár – Könyvajánló: Makk Attila – Kóbor kalandjai
Filmajánló: Lassie
- Dolgos ebek – Segítő kutyák 3. – hallássérülteket, autistákat, mozgáskorlátozottakat segítők
- Ha hiszed, ha nem! – Legkisebb, legnagyobb – a csivavától a tibeti masztifig
Ismerjük meg – teknősök
Kreatív műhely – nyakörv/póráz készítés
Aprókból hatalmasok – Használj kevesebbet 2. – a vízfogyasztás

Beszámoló: Nem kis feladatot tűztünk magunk elé, bár ha ide a teknőst, ide az oroszlánt is!
A hüllőkről előadó Árisz volt a vendégünk ismét és tartott hihetetlenül érdekes, a gyerekeket a múltkorinál is jobban megdolgoztató, interaktív vetítettképes előadást. Mi felnőttek is csak néztünk, hány fajta, és milyen különleges teknős létezik!!! A szemléltetéshez Árisz gyönyörű fotókat használt!
Szokás szerint a témához kapcsolódó kreatív foglalkozás is volt - Zsuzsa ötlete alapján tojástartókból teknősöket gyártottak a gyerekek, amibe segéderőnek még Árisz édesapját is bevonták. Természetesen az elmaradhatatlan teszttel is vártuk őket. Elmaradhatatlan, mert ha valamiért elfelejtenénk, ők biztos követelik.
De ez a nap nem csak erről szólt. Két nappal Mikulás után, és még a nagy téli ünnep, a Karácsony előtt, köztes időben másnapra terveztük azoknak a kutyáknak, akik a gazdihoz jutásig nem befogadó családnál, hanem panzióban laknak, a Kutyamikulást.
Úgy gondoltuk: megteremtjük nekik kicsit a családot, hiszen nagyon hiányzik nekik, és az ajándék készítésbe bevonjuk a gyereket is, jutifalatot sütünk és nyakörvet, pórázt varrunk velük.
Túlzónak hathat a terv.. És mégsem az: minimális segítséggel kiseb-nagyobb gyerek egyaránt mérte a hozzávalókat, törte fel a tojást, gyúrta, ellenőrizte, majd mikor már jó volt, sodorta, szúrta ki a tésztát, és tette sütőlapra a tészta-csontokat, elefántokat, birkákat, és varrta, kezdetben csak elszántan, hiszen ajándékot akart varrni az árva kutyáknak, később ki büszkén, ki boldogan (ki önelégülten) a villamos varrógéppel a nyakörvet, pórázt, és jegyezte meg: nem nagy űgy!
Gyönyörű szép, használható dolgokat készítettek a gyerekek, és többen kijöttek másnap a kutyákhoz a panzióba is, hogy a Kutyamikuláson átadják ezeket.
Nagyon ügyesek voltak!





plakát: pl.jpg