Állat és Ember - Barkács sarok

Barkács sarok


Darált húsos zabkeksz (kutyakeksz)
 

Hozzávalók:
60 dkg darált pulykahús (Tesco, leárazott)
1 fej foghagyma
néhány szem mazsola (ki is maradhat)
fél kg zabpehely
petrezselyemzöld, lestyán kb. 1-1 teáskanál
8 tojás
Kb. 10-15 dkg rozsliszt
Elkészítés:
A foghagymát a mazsolával ledaráljuk. A darált húst egy serpenyőben a „darálmánnyal” megpároljuk. A kihűlt húst a 8 tojással, a zöldekkel és a zabpehellyel összedolgozzuk – kicsit ragadós tésztát kapunk. 4 részre osztjuk a tésztát és fél centisre nyújtjuk. A nyújtáshoz bőven szükséges a deszkára, a tésztára a liszt. Ha nagyon nem boldogulunk a tésztával, lehet bele gyúrni még lisztet.
Lehet formára szaggatni, de akár egyszerűen „felkockázható” a tészta. Sütőpapírra tepsibe tesszük (meg lehet kenni a süti tetejét tojással, de ez el is hagyható) és lassan jól kiszárítjuk.
Vigyázat, a kutyusok „ölnek” érte