Állat és Ember - Hírek

Hírek


2013-01-21 - Adó 1%-ok felajánlása
 

Tisztelt Olvasó!

Ha idelátogattál, ez azt jelenti, foglalkozol a gondolattal, hogy jövedelemadód 1%-át munkánk céljaira ajánld fel. Köszönjük Neked.

Tudnod kell, hogy a civil szervezetek működésének gazdasági
alapját az adó 1%-ok, és az adományok jelentik. Az adó a jövedelmek után képződik - már akinek még van, s a jövedelmek csökkenő tendenciát mutatnak. Könnyen belátható, hogy csökkenő jövedelmek mellett csökkenő adó 1% várható, az adományok mértéke pedig.... zuhanórepülésben.
A tavalyi évben a civil szervezetek átlagban 25%-kal kevesebb bevételt kaptak az adó 1%-felajánlásokból. Ha jövedelmük csak ebben a mértékben csökkent, akkor ez még azt jelenti, jól dolgoztak, stabil támogatói táboruk van (vagy a kiesők helyett,akiknek már nincs mit felajánlaniuk, új támogatókat sikerült szerezniük). A kieső 25% azonban nem kevés! Nagyjából a szervezetek által kifizetett számlák ÁFA-tartalmával azonos - amit, mivel gazdasági tevékenységből származó bevétel, amit szembeállíthatnának vele, nincs - nem igényelhetnek vissza.
Ha volt még nekik ilyen, a szervezetek ezért tartalékaikat felélték. Ebből kiút vagy a bevétel növelése, vagy a korábbiakhoz mérten kevesebb feladat s így költség felvállalása.
A szervezetek a bevétel növelését szeretnék inkább, hiszen kétségbeejtő, ha az ember segítene, de nem tud újabb állatot felvállalni, hisz azt oltatni, műttetni, elhelyezni kell. Az viszont súlyos összegekbe kerül.

Kérjük tehát azokat, akik eddig nem rendelkeztek - a jogosultak 52%-a - gondolják végig ezt, segítsék a civilek munkáját! Magukért teszik, rájuk szorulhatnak a jövőben!

Miért kérjük, hogy minket válassz?
Kérjük, nézz körül honlapunkon, a számodra tetsző tevékenységet látsz-e?
Nézd meg beszámolóinkat! Nálunk mindenki önkéntesként, azaz díjazás nélkül dolgozik. Nem tartunk fenn irodát, nincsenek alkalmazottaink, rezsi-, telefon és benzin számláink. Ezt tagságunk és önkénteseink fedezik. Az 1%-ból befolyó összeget kizárólag orvosi és gyógyszerköltségekre, tápra, és az állatok elhelyezésére költjük.

Ha meggyőztek a képek, hogy jó helyen vannak nálunk a kutyák, jól érzik magukat, a gazdis képek pedig arról, hogy közel 800 kutyának biztosítottuk, hogy élete kedvező fordulatot vegyen, szerető otthonba kerüljön, kérjük, támogasd munkánkat adód 1%-ának felajánlásával!

Letölthető rendelkező nyilatkozat, tudnivalók itt: http://www.állatésember.hu/letoltes/1szazalek1x1.jpg