Hírek


2013-12-15 - Karácsony? Akkor Berettyóújfalu, Igazgyöngy Alapítvány
 

Adni jó? IGEN!
Sokan érezték így, mert sokan vették a fáradtságot és hozták el gyűjtőpontunkra adományukat. Ki autóval, ki tömegközlekedéssel, messziről cipelt nem kis terét.
Mert adni jó! Visszaragyogott, mégpedig háromszorosan azoknak a karácsonyára, akik adtak: egyszer, amikor az elhatározás megszületett, és szeretetből, szolidaritásból a kevésbé szerencsés iránt átnézték a ruhásszekrényt, a könyvespolcot, összepakolták, és legtöbben hétvégéjük egy részét erre szánva, elvitték a gyűjtőpontra a felajánlásukat.
Aztán karácsonykor, amikor az adományozóknál egy gondolatként megjelentek a karácsonyfa alatt az akkor még arctalan megajándékozottak, akiknek ajándék, vagy a napi munkában mosógép, centrifuga formájában komoly segítség jutott az adományozónak hála. Vajon megérkezett hozzájuk az ajándék? Most nézegetik éppen?
A megajándékozottaknak fájuk, legtöbbjüknek, nem volt, így az ajándék, bár az alapítvány dolgozói becsomagolták, nem kerülhetett a karácsonyfa alá. De igen, ott volt szentestére.
Harmadszor pedig akkor ragyogott vissza az adományozókra a jócselekedetük, amikor megérkezett a visszajelzés, és a megajándékozottak arcot kaptak: meghatott felnőttekké, boldog, mosolygó arcú gyerekekké változtak.

Mindenki rosszabbul él, mint régebben. Az országnak abban a szegletében viszont talán még nagyobb a reménytelenség, szegénység.

Az Igazgyöngy Alapítvánnyal egy rajzverseny kapcsán kerültünk kapcsolatba. A beérkezett pályaművek igen komoly hányada tőlük érkezett. A szakmai zsűri által kiválasztott 18 díjazott alkotásból pedig 6 az ő gyerekeiké. Ezen nem lehetett csak úgy átlépni. Rákerestünk az alapítványra, s amit a honlapjukon láttunk, elhűltünk tőle: mélyszegénység, és mélyszegénységben élő csodálatos tehetségek, amelyeket dacolva a körülményekkel próbálnak napfényre hozni, megőrizni, s a többieknek is a művészet segítségével gyógyírt, búvóhelyet, kitörési pontot adni. Ritók Nórát, az alapítvány tanár-igazgatóját nem véletlenül jelölték 2013-ban az év emberének!

Kapcsolatunk az Igazgyönggyel a 2012. szeptemberi rajzverseny óta folyamatos. Tiszteljük, becsüljük, és ahol lehet, segítjük őket! Megtisztelő a barátságuk!

Hogy miért? Látogass el hozzájuk, megérted! Ha pedig lehetőséged van rá, segítsd őket! Mi is ezt fogjuk tenni!

http://igazgyongy-alapitvany.hu/