Állat és Ember - Rólunk írták

Rólunk írták


2012-02-02 - Hazatalálhatnak
 

Néhány napja Takács Kati, az Állat és Ember Állatvédő Egyesület képviselőjeként kérte a segítségünket.
Az egyesület ugyanis egy olyan topicot indított útjára, amely elsődlegesen a XV. kerületben talált/elvesztett, és a szomszéd kerületekben elveszett vagy csellengő kutyákról szól.
A topic idekattintva érhető el:
-Nagyon nagy százalékban sikerül a kutyákat hazajuttatnunk a topic segítségével, viszont csak a "kutyások" között ismert. Bejelentkezés szükséges hozzá, és a regisztráció, valamint a fórumra való beengedés között akár 2 hét is eltelik. Itt pedig a gyorsaság életmentő.
Épp ezért szeretnénk ezúton is eljutni az érdeklődőkhöz, hogy minél több segítséget tudjunk nyújtani az elveszett/talált állatok hazajutásához, otthonra találásához- mondta Takács Kati. Szeretnénk abban is segítséget nyújtani, hogy például mit kell csinálni, ha valaki vállalja a befogadást, míg a gazda meglesz. Ugyanis ilyenkor mi vállaljuk az állatorvosi költségeket (oltatás, chipeztetés, ivartalanítás), valamint a 3 hét kivárási idő elteltével a kutyák gazdikereső menedzselését is.
Ha érzik az emberek, hogy kapnak segítséget, nincsenek magukra hagyva, nem félnének annyian a feladattól, és humánusabb lenne az állatokhoz való viszonyulásuk: nem csuknák be a szemüket, hogy csak bajt vesznek a nyakukba. Mi szintén költséghatékonyabban tudnánk dolgozni, hiszen nem panzióra kellene költenünk az igencsak szűkös forrásainkat, az a pénz átcsoportosítható lenne, hogy több kutyán segítsünk- mondta az egyesület képviselője.
A honlapon mindezekről, a teendőkről hamarosan igyekszünk részletesebben is beszámolni, hiszen fontos, hogy minél kevesebb csellengő állattal találkozzunk az utcákon.
A gazdik felelősségéről egyébként a Pestújhelyi Közösségi Házban időről időre megrendezett Kutyakötelesség Klub foglalkozásain is folyamatosan szó esik.

Kapcsolódó weblap:
Állat és Ember Állatvédő Egyesület weblapja



kapcsolódó oldal: http://www.bpxv.hu/index.php?page=kerulet&id=4669