Állat és Ember - Rólunk írták

Rólunk írták


2012-01-22 - Állatok és játékok
 

Állatok és játékok
2012. január 22. [vasárnap] írta: Szabó Juli - fotó: Vargosz

Tegnap bebizonyosodott a Pestújhelyi Közösségi Házban, hogy nagyon jól megférnek egymás mellett az állatok és a játékok. Hogy mindez hogy fordulhatott elő? Amíg a földszinten a Társasjáték Klub tartotta rendezvényét, addig az első emeleti teremben a Kutyakötelesség Klub tagjai gyűltek össze.
Mindkét helyszínre bekukkantottam. S hogy mit láttam? Gyerekeket, felnőtteket- sok-sok vidám embert.
A Társasjátékos Klub tagjai idén is kizárólag magyar fejlesztők, feltalálók játékait mutatták be. Nem tudom, hogy sokan tudják-e, hogy mi az a PamPyra, vagy a Cubicup, netán a Limes.
Segítek: a PamPyra egy 3 dimenziós, képességfejlesztő, logikai játék, míg a Cubicup szintén 3 dimenziós, ám a térlátást fejlesztő játék, a Limes egy stratégiai játék.
Az idei rendezvényen nem csak a játékok, hanem azok szellemi szerzői is bemutatkoztak, így
Pamuk Loránd, a PAMPYRA logikai játék feltalálója, Kovács Gábor, a Cubicup logikai játék feltalálója, Aczél Zoltán, a Piszkos Fred a kapitány társszerzője és további játékok szerzője, Csanádi József, a Lovagkor - Itt te vagy a király! és további játékok szerzője, Furák Tamás, a Limes című stratégiai játék szerzője, Hegedűs Csaba, a Peregrinus trilógia és sok más játék szerzője is. Közben a Gomoku rejtélyeivel is megismerkedhettek az érdeklődők. Ez a játék a mindenki által ismert amőba játék japán verziója. A helyszínen ott volt Demján Attila, kétszeres Gomoku világbajnok, illetve képviseltette magát a Mensa HungarIQa is, így a játék izgalma mindenkire hatott. Volt tehát játék, beszélgetés, bemutató. A rendezvényt pedig Kovácsovics Fruzsina énekesnő nyitotta meg, aki a Játék magyarországi nagykövete
A programmal párhuzamosan az emeleten pedig a nagyterembe lépve egy aranyos kiskutya fogadott, miközben a földön gyerekek ültek, akik verset hallgattak. Ám volt totó, szó esett a felelős állattartásról és sok más egyéb dologról is, amely abban nyújt segítséget az érdeklődőknek, hogy milyen körülmények között milyen állatot érdemes tartani. A klub legközelebbi találkozója január 28-án lesz, amikorra kirándulást szerveznek.



kapcsolódó oldal: http://www.bpxv.hu/index.php?page=kerulet&id=4642