Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2015-02-09 - Tia
 

Tia pontos születési ideje, egy oltási könyvnek hála, ismert: 2007. november 11-én született. Azt gondolná, az ember, élete is nyomon követhető, de tévedés: előzményéről csak annyit tudunk, hogy a hozzánk kerülése előtt egy hétben két gazdája is volt: két különböző család (….)., és feltételezhető viselkedéséből és számos külső jelből, hogy szaporítónál élhette le eddigi életét.
Ez az iciri-piciri, 2,5 kg súlyú, és most már ivartalanított yorkshire terrier keverék kislány nagyon betegen került hozzánk: gennyes méhgyulladása volt, ami sajnos, ha későn veszik észre, kétesélyes betegség.
Tia életét is csak az azonnali műtét mentette meg. Valószínű, hogy „félhetes gazdái” látták, valami nem kerek rajta, ezért adtak túl rajta rövid úton.
Tiácska egy tüneményes kis törpeterrorista. Kis termete ellenére hatalmas öntudattal,és hanggal van megáldva. Pótolja – akinél nincs – a csengőt, mert minden érkezőt illetve minden mozgolódást rögtön észrevesz,és ezt ugatással környezete tudomására hozza. A szófogadás nem erőssége, ellenben nagyon szépen tud nézni, ha szeretne valamit: az átlagembernél ezzel célt is ér. Nagyon szereti a pocakját, de nem válogatós. A zöldség, gyümölcs is lecsúszik, de nem kedvencek. Ezeket nálunk ismerte meg, és egyenlőre gondolkozik, ehetőek-e. A kérdést esetenként az dönti el, hogy mennyire éhes adott pillanatban,
Az, hogy valakit kedvel-e,az első percekben kiderül. A szerencsés versenyzőt elhalmozza puszival,és hevesen propellerez neki a farkincájával. Akit nem kedvel,azt egyszerűen kikerüli,nem megy oda hozzá. A félelmetesnek vélt helyzetekben morog, és hajlamos odakapni is. Emiatt kisgyermek mellé nem mehet. Öntudatos kishölgy,aki imád ölben lenni,de csak ha Ő is akarja.
A többi kutya társaságát inkább elviseli csak, semmint szeretné. Valószínűleg élt már nagyobb testű kutyával, aki játék közben ledózerolta, mert az olyan helyzeteket, ahol ez előfordulhat, kerüli. A vele azonos méretűekkel ritkán játszik, de Tia valószínűleg egyedüli kutya szeretne inkább lenni.
Mozgásigénye kicsi, inkább sarkallni kell a fizikai aktivitásra, semmint visszafogni. Megfelelő mozgatására tehát a gazdinak kell majd figyelnie.
Várjuk, aki egy életre szeretné, és okosan gondoskodna róla.
Tiáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_gazd.php?id=000844