Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2015-02-08 - Optimus
 

OPTIMUS (Opti) 10 hónap körüli, nyurga lábú yorki (jellegű?), ivartalanított kan, 6 kg-os kiskutya.

Opti mindenkompatibilis, imádja az embereket, gyerekeket, kutyákat, macskákat. Embercentrikus, igényli a simogatást, vele való foglalkozást.Kedves, bújós, jó indulatú, egyáltalán nem domináns természetű. Igazi kis "köldökzsinór", a lakásban folyton követi az embert, úgy fekszik le, hogy mindig a gazdihoz érjen. Fiatal kora és terrier jellegéből adódóan aktív, nagy mozgásigényű, de nem lefáraszthatatlan kiskutya.

Napi 3-4 tartalmas, hosszú séta és futtatóban való rohangálás mellett a lakásban nyugodtan viselkedik. Egyedül hagyva a lakásban sok-sok rágcsálható játék mellett nem rombol, nem ugat, nem sír, ám ha nem kapja meg a megfelelő mozgatást feltalálja magát - könyvet "olvas", cipőbetétet "analizál" és szobanövényeket "ültet". 99%-osan szobatiszta, hosszú egyedüllét után néha előfordul egy kisebb baleset.

Kitartó, erőszakos, pukkancs terrier vér csak másik kutyával való játék közben tör elő benne, kitartóan küzd a labdáért, nem számít a másik eb mérete sem...

Folyamatosan tanul, (ül, fekszik, helyben marad, ereszd), de még szertelen, szétszórt, a figyelmét bármi el tudja vonni, akár a feje fölött elszálló madarak is. Jutifalattal és labdával jól motiválható.

Pocakja érzékeny, 2x kell etetni (reggel-este) minőségi kajával.

Olyan felelősségteljes gazdit keres, aki kellő türelemmel, szerető határozottsággal folytatja nevelését, szocializációját, hisz hiába az apró méret, könnyen és gyorsan az ember fejére nő.

Forgalmas úton bizonytalan, félénk, belvárosi betonrengetegbe nem szeretne költözni! Kertes házba bent lakással, vagy zöldövezeti lakásba sok mozgatással boldog lenne. Kutya-cicatárs nem akadály!

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_gazd.php?id=000843