Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2015-09-01 - Police
 

olice 2010. augusztus 10-én született acélkék-cser ivartalanított normál méretű (3 kg körüli) yorkshire fiú.
Családja külföldre kényszerült, ezért került hozzánk.
Ápolt, jól szocializált kutya. Nem a mi érdemünk, de lényegében hibátlan.
A kutyákkal általában közömbös vagy barátságos. Nagy játékokba nem igazán bonyolódik velük, de nem csoda, hisz műtéten esett át, lábadozott, így még lényegében az ismerkedési fázisban vannak. Nem szereti viszont a nála dominánsabb kutyákat. Azoknak azonnal elmagyarázná, hogy tévedésben vannak, és itt ŐŐŐŐŐŐŐ a főnök. Ha viszont nem merül fel rangsorkérdés, ő magától nem erőlteti, elvan szépen magában. Szeret például egyedül eljátszani, úgy hogy plüssöket vagy kisebb labdát dobál magának.
Ami egy terriertől meglepő, a cicákat kifejezetten szereti, így cicatulajdonosok is kacsingathatnak rá.
Az ember szeretetét igényli, ha úgy érzi nem kap kellő figyelmet, akkor figyelem felkeltési célzattal ugat, és nem hagyja abba, míg az ember ki nem találja a kívánságát. Ez általában a külön törődés, simi., vagy ölbe vétel. Nagyobb gyerek volt a családban így ezzel a korosztállyal (6+) jó a viszonya.
Élt már családi házban, de panelban is. Szobatiszta, a lakást kulturáltan használja. Elfogadja a szabályokat: ha felmehet az ágyra, örömmel teszi (és az egy ágyra szóló engedélyt nem terjeszti ki valamennyire): Míg a gazdi dolgozik, egyedül hagyható napközben, nem rongál vagy sír hosszasan. Ha viszont családja hazajön, lelkesen várja a közös programot: szeretgetést vagy sétákat.
Mozgásigénye közepes. Belevadítható a húzósabb programokba is, de nem követeli ezeket: alkalmazkodik az emberhez a mozgásmennyiségben ugyanúgy, mint a pórázon menés tempójában. Felveszi azt a tempót, amit az őt sétáltató gazdi diktál
Imádja a pocakját. Az evés központi szerepet tölt be az életében. Vacsoraosztáskor turbófokozatra kapcsol: hogy milyen gyorsulásra illetve végsebességre képes, csak ilyenkor derül ki. Egészségesen étkezik, a zöldségeket, gyümölcsöket is szereti, csak a mennyiséggel kell vigyázni vele.
Kedves, hízelgő, alkalmazkodó kutya, akit első kutyásnak is bátran ajánlatunk.

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_gazd.php?id=000889