Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2016-03-06 - Shuri -
 

Shuri 2016 február elején született, kislány kölyök kutyus.
Két testvérével a pomázi állatmenhelyről került gondozásunkba, aki leadta őket, azt mondta yorkshire terrier és talán pomerániai spicc keverékek. Mivel nem tudjuk igaz-e, ezért fontos elmondanunk az örökbe fogadni szándékozóknak, hogy állatorvos becslése szerint felnőtt korukra max. 10 kg körüli és 40 cm marmagasságúak is lehetnek, de ez még a kistestű kategória. Szóval nem lesznek mini méretűek!!
Shuri kedves, bújós, korának megfelelően aktív kiskutya. Mindenhol ott van, mindent meg kell nézni, tapasztalnia. Nagyon igényli az ember társaságát.
A lakásban élés szabályait most tanulja, szobatisztasága még nem állandósult, de egyre ügyesebb. Pórázhoz szoktatása megkezdődött, egyenlőre csak kerten belül, mivel oltási sora még nem teljes.
Leendő családjának számítani kell még néhány széthordott lábbelire, megrágcsált dologra, de kellő odafigyeléssel és szeretettel gyorsan megérti, hogy mit szabad és mit nem.
Még napi háromszor eszik prémium minőségű kölyök tápot, főtt ételt. Most ismerkedik a gyümölcsökkel, zöldségekkel. Szereti az almát, epret, répát, paprikát,tökmagot, joghurtot stb., egyszóval egészségesen él 
Olyan családot keresünk Shurinak, ahol folytatják szocializációját, kutya oviba és iskolába viszik, megértik, hogy neki még sokat kell tanulnia az pedig rajtuk múlik, milyen felnőtt kutya lesz belőle, és tudják, hogy egy kutya minimum 15 évig lesz a családjuk tagja.
Még soha nem volt egyedül, jelenleg több kutyával él együtt, és persze a két tesójával, akikkel sülve-főve együtt vannak. Ezért jó lenne, ha leendő családjában nem lenne sokat egyedül illetve lenne kutyatársa egy barátságos kutya személyében.
Shuri oltási programját megkezdtük, ezt leendő családjának kell befejeznie. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe, amit ellenőrzünk.
Szőre rendszeres ápolást igényel.
Egészen kis gyermek mellé nem adjuk, nagyobb kutyával bánni tudó, annak igényeit tiszteletben tartó nagyobb gyermeknek jó társa lesz.

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_akt.php?id=000935