Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-05-01 - És megint Úttörővasutazunk!
 



Március 15.-én első alkalommal jártunk kitelepülésen az Egyesület képviseletében Hűvösvölgyben a Gyerekvasúton-ezúton is megköszönve nekik a lehetőséget, és a kedves hozzáállást.

Hűvösvölgy: a környezet festői, a levegő tiszta, és egy kicsit távol a város belső zajától.

Azon túl, hogy célunk az volt, hogy egy kiránduló, akár több generációs közönséggel, egy jó hangulatú hosszabb-rövidebb beszélgetést tudjunk folytatni az állatvédelem kapcsán, mindenkit magával ragadott a hely varázsa.

Amikor begördült az első kis-vonat az egyenruhás kislányokkal és kisfiúkkal, picit mindenkiben megelevenedtek a gyerekkori emlékei. Így indítottuk a napot. Vidáman, várva a sok-sok látogatót, kirándulót. Készültünk kutyás kvízekkel, tesztekkel, kézműves programokkal. Azt azonban egyikőnk se gondolta, még előző este sem, hogy a napsütéses tavasz küszöbén hideg fagyos széllel, és havazással kell majd szembenéznünk. Ez nagymértékben befolyásolta a kirándulni vágyók kedvét is, mert egy szervezett túraprogram résztvevőin kívül alig-alig akadt látogató a hegyek között. A túraprogram résztvevői viszont örömmel fogadták jelenlétünket. A természetet szerető emberek szinte mind állatbarátok is egyben.

Töltöttek ki tesztet, voltak kutyás, kutyatartással kapcsolatos kérdések, és mindig van új a nap alatt, bizony tudtunk egy-egy hasznos jó tanáccsal, információval szolgálni az érdeklődőknek. (kutya fertőző betegségek, ezek prevenciói, ivartalanítás fontossága, ápolás, étkezési szokások)

Jól estek a pozitív visszajelzések, hogy igenis érdeklődés van az ilyen kötetlenebb hangulatú Egyesületi kitelepülésekre is, noha nem így terveztük eredetileg….

Május 1.-én vasárnapra ismét lehetőséget kapott Egyesületünk, hogy a varázslatos környezetbe, az egyenruhás gyerkőcök, és a nosztalgikus kisvasúthoz mehessünk és egy szuper napot tölthessünk el együtt a természetet, állatokat szerető, kedvelő látogatók társaságában. Mi nagyon készülünk…

(Beszterczán Melinda)