Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-06-06 - Budapest Grand Prix Cacib Dogshow 2016.06-3-5
 

Budapest Grand Prix Cacib Dogshow
Idén első alkalommal lehetőséget kaptunk, hogy egy kitelepülés keretében Egyesületünk is részt vehessen az egyik legnevesebb nemzetközi kutyakiállításon a Budapest Grand Prix Cacib Dogshow rendezvényen. A három napos programsorozat nekünk is új volt, hiszen a világ legrangosabb tenyészői, gyönyörűbbnél gyönyörűbb kutyusok vonultak fel és versenyeztek. Jó volt látni, a hogy a nagy magyar kutyafajták is milyen szép számban szerepeltek. Komondor, kuvasz, magyar agár, mudi…. A versenyek között mindhárom napon kiváló programokat nyújtottak a szervezők a látogatók számára:
- kutyás és lovas szabadidomítás
- nemzetközi terelő bemutató és vizsga
- különböző kutyaiskolák és kutyás sportok bemutatója
- nemzetközi kutyakozmetikai verseny

Vasárnap került megrendezésre a hobby kutyák és nem fajtatiszta kutyusok versenye. Számunkra ez egy igen különleges nap volt.
Az ország minden tájáról érkeztek kutyusok, és ahogyan sok gazditól megtudtuk, itt bizony több, „mentett-örökbefogadott” kutyus is részt vett a versenyben.

Kutyusok, akik egykor útszéléről, árokpartról, sintértelepről, betegen, esélytelenül kerültek a jelenlegi (és egyben végleges) gazdikhoz. Kutyusok, akikről valaki lemondott, akik valakinek már nem kellettek. És ugyanazok a kutyusok, akik vasárnap büszkén, csodaszépen és boldogan mentek körbe a gazdival a szakma legnevesebb bírái előtt.
Ez volt az a pont, amikor éreztük hihetetlen jó, hogy itt lehetünk a rendezvényen, és részesei lehetünk ezeknek, a pillatanoknak.

Köszönjük az érdeklődő látogatóknak, aki a standunknál jártak, időt szántak ránk, és a szervezőknek, akik lehetőséget biztosítottak Egyesületünknek a megjelenésre a háromnapos rendezvény ideje alatt.

Nagyon jól éreztük magunkat.
(Beszterczán Melinda)


plakát: 13391010_884170678361249_2057118416_n.jpg