Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-06-18 - Nemzetközi Yorkshire Terrier Nap
 

Royal Canin- Nemzetközi Yorkshire Terrier Nap- 2016. június 18.

Idén első alkalommal került megrendezésre a Royal Canin támogatásával - Gödöllőn a Nemzetközi Yorkshire Terrier Nap. A szervezők szerettek volna egy olyan eseményt, pikniket, rendezvényt, ahol célzottan az igen népszerű fajtájú kutyusok, a Yorkshire terrierek- gazdikkal együtt egy egész napos családias, remek hangulatú programon vehetnek részt. Előadások, piknikezés, nevelési tanácsadás, kutyás bemutatók, táplálási szaktanácsadás, gyerek-kutya pár felvezetés, tombola.
Lévén Egyesületünk szerves része a Yorkie Fajtamentés is, mi is meghívást kaptunk az eseményre, aminek nagyon-nagyon örültünk.
A Yorkie Fajtamentés képviseletében-önkénteseink közreműködésével- három kutyafiúnk vett részt a Nemzetközi Yorkshire terrier napon: Bono, Bently, és Ketchup. Nagyon készültek a nagy napra, mindhárman gyönyörűen frissen kozmetikázva, új frizurával, illatosan boldogan várták a látogatókat a standunknál. Miközben önkénteseink kézműves foglalkozást tartottak, fogadták az érdeklődőket, a fiúk egész álló nap aktívan, kedvesen üdvözölték a többi yorki kutyust, gazdikat, látogatókat. Nagy öröm volt, hogy a három gyönyörű kutyus, aki anno a nulláról indult – ki bőrbetegen, ki addigi életét egy takarítatlan kennelben töltve - most vidáman jött- ment, sétált, boldog és aktív résztvevője volt a rendezvénynek. Talán mindenki emlékszik még a képekre az Egyesülthez való kerülésükkor……. Talán mindenki emlékszik még Ketchupra, amikor minden volt, csak nem kutya, pláne nem egy gyönyörű Yorkshire terrier.
Számtalanszor hangzik el a kérdés: hogy kerülnek ezek a cuki kutyák az Egyesülethez, az utcára, hát lehet őket nem szeretni?
Mi már tudjuk…, tudjuk, hogy sajnos lehet… A cuki kutyákat is megunhatja valaki, a cuki kutya is lehet bevételi forrás - szaporítással, és ha már nem hoznak pénzt, kiszolgáltak- a cukikák is kerülhetnek utcára (a több éves ketrec, vagy esetleg disznóólban való tartás után). A cuki kutyák is lehetnek betegek, és akkor már nem is annyira cukik, amikor az állatorvos közli mennyi az annyi, ha műteni kell őket ……
Fontosnak tartjuk, hogy a gazdik, a fajta iránt érdeklődő és elkötelezett emberek megismerjék, megértsék munkánkat, tevékenységünket. Miért is vagyunk mi, mi a feladatunk, a célunk?-ezért is örültünk a megtisztelő felkérésnek, hogy a Yorkie Fajtamentés is jelen legyen a Nemzetközi Yorkshire Terrier napon.
A színvonalas rendezvényre nagyon sok látogató érkezett az ország minden pontjából. Jó volt látni a sok-sok boldog yorkie gyereket. A helyszín (Gödöllői-kastély melletti park), és az a napsütéses időjárás már csak hab volt a tortán, hogy mindenki egy igazi felejthetetlen élménnyel menjen haza…
Nagyon jól éreztük magunkat, Nekünk, Bonónak, Ketchupnak, és Bentlynek is egy életre szóló emlék lesz- reméljük jövőre is találkozunk ugyanitt (csak akkor már gazdis Bonó, és Ketchup, és Bentlyként fognak jönni a fiúk, mint látogatók )

(Beszterczán Melinda)

plakát: yorkirendezvenyposzter2016_06.jpg