Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-06-21 - A Parlament előtti tüntetést szervező szervezetek nyilatkozata
 

Nem állhatunk meg!
Év elején 120 bejegyzett állatvédő szervezet és rengeteg elkötelezett magánember együtt mondta ki azt a Parlament előtt, hogy elég volt! Ez így nem mehet tovább!
2016. május 16-án a Hangya Közösség adományszállító körútján olyan elborzasztó állapotokat tapasztalt a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthonban, amely alapján eddig soha nem látott összefogásban - február 20. szellemiségében - megmozdult az egész ország a sárospataki kutyák sorsa miatt.
Május 16. óta több alkalommal szólalt meg a Zemplén Help Alapítvány nevében Törő Gábor, alapító - internetes fórumokon, rádióban, televízióban, újságok hasábjain magyarázta a megmagyarázhatatlant, az ott kialakult helyzetet.
Hazugsággal, ferdítéssel, a valóság elkendőzésével vádolva meg azokat, akik a helyszínen anyagi, tárgyi adományokkal vagy fizikai munkával segítették az ott uralkodó állapotokat felszámolni.
Most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemély nevében megint azt kell mondanunk: elég volt! Ez így nem mehet tovább!
Felelős állatvédelmet követelünk a Mandulás-hegyi Kutyaotthontól, a Zemplén Help Alapítványtól!
Mert mi van ott: a menhelyen 400-nál is több kutya sínylődik,
zsúfoltan, egymás között szaporodva, egymást bántva sokszor betegen, gyengén vegetálnak. Sokuk rühes, vemhes, sérült, apatikus, halálosan elfáradt a tömegben.
Az állatokról nincs naprakész nyilvántartás, gyakorlatilag nem látni, hogy bárkit örökbe adnának, a közös udvarokon pedig egymást tépik a vemhes, daganatos, súlyos beteg állatok.
Nincsenek oltva - a segítő szervezetek 100 kutyát láttattak el chippel és veszettség elleni oltással - a kombinált oltást hírből sem ismerik.
Az adományok megérkezése és átvétele után a helyzet a segítséget nyújtó szervezetek és magánszemélyek segítségének köszönhetően változott: 127 kutyát sikerült eddig elhozni és állatorvosi kezelésben részesíteni.
Mi most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemélyek nevében elhatárolódunk a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthon tevékenységétől, a Zemplén Help Alapítvány tevékenységétől, és felszólítjuk őket, hogy gondoskodjanak tisztességesen a befogadott állatokról, biztosítsák a jövőjüket, civil szervezetként különösen tartsák kötelességüknek megmutatni a felelős állattartást.
Ha nem értik, mit jelent gondoskodni, óvni, védeni, gyógyítani, családot keresni, akkor hagyjanak fel tevékenységükkel az állatok érdekében!
E felhívást küldjétek el Ti is a város vezetésének, és más, felügyeletet gyakorló hivatalnak, így Sárospatak polgármesterének, az alpolgármesternek, a jegyzőnek és a NÉBIH-nek is. Küldjétek el a bejelentéseteket, kérdéseteket, adjatok hangot, hogy nem mehet tovább az, ami ezen a telepen történik!
http://www.zemplen.org/…/84-sarospatak-polgarmesteri-hivatal
polgarmester@sarospatak.hu
alpolgarmester@sarospatak.hu
sikoraattila@sarospatak.hu
jegyzo@sarospatak.hu
aai@nebih.gov.hu
peto.edit@borsod.gov.hu
elelmiszer@borsod.gov.hu
https://www.nebih.gov.hu/…/s…/aai/info_aai/elerhetosegek_aai
Ezt a petíciót pedig olvassátok el és írjátok alá: http://www.peticiok.com/zemplen_help_alapitvany_-_tiltakozas