Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-09-24 - Bókay Kert - V. Kutyás Sportizelítő - 2016.09.24
 


Idén első alkalommal vett részt Egyesületünk olyan eseményen, ahol a kutyák mellett aktív szerepet kapott a sport, és a különböző kutyákkal együtt végezhető sporttevékenység.

Gazdijaink, önkénteseink is sokan aktívan és rendszeresen sportolnak, sőt, kiemelten sok az Egyesületünktől örökbefogadott kutyus, aki nemcsak részt vesz különböző kutyával együtt végezhető sporttágakban: agility, frizbi, dog-dancig, hanem számos rendezvényen országos szintű bemutatót tart.

Örömmel látjuk a gazdiktól kapott képeken, visszajelzéseken, hogy kutyusaink különböző ügyességi versenyeken is kiválóan helyt állnak. Számunkra ez mindig hatalmas büszkeség: egy hánytatott sorsú, bizalma vesztett kis lény is képes arra, hogy megfelelő környezetben, kitartással, türelemmel, egy rendezvény „sztárja” lehessen.

Nagyon színvonalas bemutatókat láthattunk a Pestszentlőrinci Kutyaiskola szervezésében. Nagyjából közel 8 órán át biztosítottak folyamatos programot, bemutatót a látogatók számára.

Emellett szuper lehetőség volt a helyszíni állatorvosi tanácsadás és az ingyenes szívféregteszt lehetősége.

Sokan megfordultak az Egyesületi sátrunknál is, nagy volt az érdeklődés a felelős állattartással kapcsolatos tesztünkre, az Egyesület tevékenységére, programjainkra, no meg a gazdikereső kutyusainkra is. A kerültben meglepően magas számban laknak „yorki-gazdik. Örömmel vették tanácsainkat, ötleteinket, és yorki-totónkat, ami igencsak feladta a leckét pár látogatónak J Sok yorki-gazdi most döbbent rá hogy például , hogy az „ősyorkie” bizony 6-7 kg volt, vagy, hogy eredetileg a yorkshire terriereket skót textilüzletekben és malmokban való egerészéshez is tartották.

Sok látogató jelezte szívesen eljönne egyéb Egyesületi rendezvényünkre is-így örömmel invitáltuk meg őket az október 1.-én megrendezésre kerülő Yorkik és más kistestű kutyák egészség és fitness napjára a Pestújhelyi Közösségi Házba. J

Ezúton köszönjük a szervezőknek és a Bókay-kert kollégáinak a lehetőséget a részvételre, igazán színvonalas, és igényes rendezvény volt- mi is nagyon jól éreztük magunkat.


plakát: 14370453_954559874655662_4633444602982897169_n.jpg