Állat és Ember - Hírek

Hírek


2016-10-01 - Yorkiek és más kistestű kutyák egészség- és fitness napja
 

Ezt a programot ajándéknak szeretnénk adni a gazdiknak és rajtuk keresztül: kutyáiknak, mert nagyon sok fontos és hasznos dolgot tanulhatnak, valóban izgalmas és szórakoztató formában, kipróbálási lehetőségekkel, kedvezményekkel.
Ahhoz ugyanis, hogy boldogan, hosszú időt tölthessenek velünk, alapvető, hogy tudjuk, mivel segíthetjük őket egészségük, mozgásképességük megőrzésében.

Mivel 2012. április 24-e óta egyesületünk végzi Magyarországon a yorkie fajtamentést, a tipikus yorkie problémákat vesszük elő, ezek azonban nagyon sok más kistestű kutyára érvényesek.
A fizikoterápia, és az irányított, átgondolt mozgatás pedig kicsi és a nagy, öreg és fiatal kutyáknál egyaránt fontos.
Meglepődtök - velem is ez történt - ha meglátjátok, hogy viszonyulnak például a kutyák a kutyafitneszhez.

Az orthopédia-neurológia-traumatológia egyik legnagyobb szaktekintélye, Seregi Doktor Úr ad elő az ilyen jellegű problémával.

Rostás Lucával (Ebfizio) együtt dolgoznak, közös eseteiken keresztül mutatják be, hogy nagyon sok munkával, az orvos, a fizikoterapeuta és a gazdi elszántságával és hitével, bizony, reménytelennek tűnő esetekben is csodák történhetnek.
Mi, velük, már sok ilyen csodának lehettük részesei, létrehozói. Az eredmény: halálból visszanyert életek.

Az egyesületet és a fajtamentést segítő kutyakozmetikusok is ajádnékkal jönnek: A rendezvény ideje alatt a Szveti Kutyakozmetika, Winkler Viki iránytásával és a Natur Kutyakozmetika, azaz Reni és csapata gazdáik által otthon előre frissen fürdetett jelentkezőkön mutatja be tudását és azt, mit hozhat ki egy ügyes kuyakozmetikus a kutyádból. A szépítés nekik ingyenes.

Ellátó állatorvosaink, Dr. Nyomárkay István és Német Barbara ingyenes állatorvosi tanácsadással kedveskednek 13-17 óra között, illetve CSAK itt, CSAK ezen a napon, a jelentkezők kuponokat kérhetnek, mely bódításban végzendő fogkőszedést tesz lehetővé 6 000 Ft-ért.

Kipróbálhatja, akinek kedve van - szintén ingyenesen - a kutyafitnesst és bemutatót is lát.

Okos kutyák, József a nemzetközileg híres nyugggalmazott drogkereső yorkie, Argos és Mogyi Balogh Szilvivel, Huber Heni és kutyái valamint Paczali Kinga és kutyái szórakoztatják a nagyérdeműt.

Okosságodat is kirpbólhatod teszttel, ügyességedet ügyességi vetélkedővel.

Ha pedig úgy gondod, a Te kutyád a legszebb, irány a szépségverseny 1 év alatti, 1-7 év közötti és 7 év fölötti kategóriában várjuk a versenyzőket.

A versenynek szponzorja nincs, a díjakról (szépek lesznek!) mi gondoskodunk)

Ingyenes a rendezvény, mivel semmilyen körülmények között nem szeretnénk, hogy kirekesztő legyen. Nyilván vannak azonban költségei. Kérjük, hogy ezek rendezésébe a jótékonysági büfén keresztül segíts bele. Ki-ki tehetsége szerint itallal, süteménnyel, szendviccsel, egyébbel, és a büfé becsületkasszával fog működni.
A büfébe a legkülönlegesebb hozzájárulás tevőjét (erről a büfében segédkezők döntenek majd, mi fogyott el leghamarabb alapon), szintén díjazzuk!

A rendezvényt csak chippel ellátott, életkoruknak megfelelően oltott, min. fél éves, egésséges, bolha- és féregmentesített, jól szocializált állatok látogathatják.

Az oltási könyv a belépéshez ALAPFELTÉTEL, amit a bejáratnál csakúgy, mint a chipet, ellenőrizzük!

Várunk szeretettel és reméljük jól fogod érezni Magadat.

A rendezvénynek külön facebook oldala van: itt bővebb leírást is találsz, rendszeresen kerülnek fel új és új possztok

https://www.facebook.com/Yorkik-és-más-kistestű-kutyák-egészség-és-fitnesz-napja-829425690526533/


plakát: áéeáe_yorkiegészségfitnesz_a4.