Állat és Ember - Támogatói klub

Támogatói klub


2017-05-08 - 2017. április
 

Ebben a hónapban az egyik nagyműtétet fizettük a Támogatói Klub bevételéből: Sue Caroll lézeres szemműtétjét, melynek a célja nála már - szürke és zöldhályogos is a bal szeme - nem a látás visszaállítása. Az a jobbon sikerült. A balt a csillagok felmenő 70-79-es szemnyomás sajnos már annyira tönkretette, hogy ott csak magának a szemgolyónak a megmentése a cél. A műtét sikeres volt. A műtét után az operált szem belső nyomása 9-re csökkent.
A műtét költsége 80 000 Ft volt.
A másik számla - 21 500 Ft - Karak kivizsgálási költsége (hasi UH, UH-vizsgálat közbeni steril vizeletminta-vétel + tenyésztéses laborvizsgálat). Karak sajnos ismét folyik. Az antibiotikum kúra hatása látható volt, abbamaradt a csepegés, majd sajnos csurdogálás, folyás lett belőle.
A vizsgálat a fizeletben nem talált már baktériumokat a kezelésnek köszönhetően. Ez jó hír. A rossz, hogy beidegződési probléma a bepisilés.
Köszönjük mindenkinek, aki hozzásegített, hogy két kis rozogánk életminőségén javíthassunk vagy legalábbis ezt megpróbálhassuk.
Suenak ettől az extrém módon emelkedett szemnyomásértéktől, iszonyú rossz lehetett a közérzete. Karaknak meg a felfelé terjedő fertőzést a baktériumok kiírtásával megakadályoztuk.
Köszönjük a Támogatói Klub tagjainak a segítségüket!
A két számla összege: 101 500
A Támogatói Klub bevétele: 105 000 Ft volt
A maradékot szemcseppre költöttük Sue-nak, a műtét utánra.