Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-07-09 - Kutyakötelesség tábor - 2012. július 9-13
 

Helye: Pestújhelyi Közösségi Ház
Címe: Budapest, XV. ker. Szűcs István utca 45.
Felvilágosítás: Bergendi Zsuzsanna, 06-70-240-7877

Kutyakötelesség
Nyári tábor gyerekeknek

Miért kell vigyáznunk a kerti madarakra?
Mi köze egy eldobott nejlonzacskónak a levegőszennyezéshez?
Hogyan lesz egy éhező, beteg, kóborló kutyából boldog gazdis eb?
Hol töltheti nyugdíjas éveit egy kiöregedett rendőrló?

Rengeteg ehhez hasonló kérdésre kaphatsz nálunk választ. Ha érdekel a természet, az állatok, a föld, a víz, a levegő, vagyis minden, ami körülvesz minket, és szeretnél Te is tenni valamit azért, hogy megőrizzük környezetünk szépségeit, akkor gyere el közénk! Mi megmutatjuk, elmeséljük mindazt, amit tudni szeretnél, és közben játszunk, kirándulunk, kézműveskedünk, sőt egy kicsit még a világot is megváltjuk!

Tudnivalók a táborról:
Akiket várunk: általános iskolás gyerekek
Szervező: az Állat és Ember Állatvédő Egyesület és a Pestújhelyi Közösségi Ház
Időpont: 2012. július 9. -13.
Helyszín: Pestújhelyi Közösségi Ház, 1158 Budapest, Szűcs István u. 45.
Részvételi díj: 12.000 Ft/fő

A tábor napközis jellegű, reggel 8 órától, délután 16 óráig tart (igény esetén 17 óráig felügyeletet biztosítunk). A tábor díja tartalmazza a reggelit, ebédet, uzsonnát, a felhasznált anyagokat, és a kirándulás költségeit is.

Beszámoló: itt csak pár gondolatban. A részletes beszámolót blogunkon (kapcsolódó link) találhatod meg.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Kutyakötelesség tábor nagy élmény volt a gyerekeknek, hiszen 60%-uk rendszeres kapcsolatban áll azóta is velünbk: részt vesznek kirándulásainkon, a Kuyakötelesség Klub foglalkozásain, családjukkal sétáltatni járnak kutyáinkat a Strázsa Kutyapanzióba!

Nagy élmény volt csapatunk táboroztatásban részt vevő tagjaink is, hiszen vagy kinőttek már az ilyen korú gyerekekből, vagy bele sem nőttek még a sajátba. A tábor után hosszú ideig szinte másról sem lehetett hallani tőlük, csak mit mondott az egyik gyerek, milyen okos a másik....
Tapasztalataink szerint - ezt látjuk a klubfoglalkozásokon is - a gyerekek meglepő módon tisztában vannak a dolgok okával, mikéntjével, nagyon sok a tárgyi tudásuk is. Több, mint gondolnánk, és több, mint átlag-esetben az átlag felnőttnek. Aztán, mire felnőtté válnak, ezt a tudást sokszor elvesztik, mert túl sokszor fojtja beléjük a környezetük.

Gyerekként nem mennének el egy elhagyott állat, vagy egy állatkinzási eset mellett. Sokszor hallják azonban, hogy "Ez nem a Te dolgod!" "Nem szólhatunk bele mások életébe", "Mi nem engedhetjük meg magunknak!", "Lakásba? KUTYÁT?", "Fúj, ki tudja, milyen betegséget kapsz tőle!" És jön az önvédelem, a ne vállaljuk fel semmit! mentalitás.
Persze lehet úgy is élni, csak nem érdemes.

Az, hogy ezek a gyerekek állatvédelmi táborba jelentkeztek - csak a tábornak otthont adó Pestújhelyi Közösségi Házban tizenkét másik tábor volt - jelzi, hogy családjuk is fontosnak tartja, hogy érző, a más formában élő élőlények iránt is empátikus, felelős embereket neveljen belőlük. Az út a jövőbe pedig a gyerekeken keresztül vezet. Fokozatokat láttunk a táborban: volt gyerek, akit nem érdekeltek az állatok... talán ezért küldték a szülei? Később a gazdikeresőinket rendszeresen látogatta. A másik éticsigát taposott össze a tábor első napján. Az utolsón teknőst simogatott.
Különböző szintről jöttek, és különböző szintre jutottak el velünk ezek a gyerekek. Egy biztos: akinek erre volt szüksége, nagy lépéseket tett, akinek megerősítésre, hogy jó úton jár, megkapta.

A jelentkezések kezdtedben nem voltak túl biztatóak. Az utolsó napra annyi lett azonban, hogy nem is tudtunk mindenkit fogadni, mert utolsó percben már nem tudtunk még egy csoporthoz elegendő "személyzetet" összeállítani!

Ezért kérünk, jövőre időben jelentkezz, nehogy kimaradj! Érdemes-e jelentkezni? Olvass bele a blogba, lapozgass a napokra bontott fényképalbumban!

plakát: 2012_tabor.jpg



külső képtár: http://gallery.site.hu/u/kasznakati/egyesuleti_kepek/2012_0620/...

kapcsolódó oldal: http://allatesembere.wordpress.com/category/kutyakotelesseg/kutyakotelesseg-tabo