Filmtárunk


Ebben a rovatban saját készítésű filmjeinket találod. Nem gazdikereső videók ezek, hanem 15-60 perc közötti anyagok.

Egyrészt "történelmünkről" fontos dokumentumok, amelyeknek mindig van üzenetük is, másrészt általunk szervezett előadásokról készült filmek.
Találsz köztük a Kutyakötelesség klubról felvett dokumentum-filmeket, melyekkel segíteni szeretnénk azoknak, akik valami hasonlót szeretnének saját környezetükben létrehozni, és esetleg elindítja ezen az úton őket. Bármennyire szerettük volna, hogy a sorozat teljes legyen, és kész anyagot kapj, nem az. Mivel támogatást - csakúgy, mint munkánk többi részéhez - ehhez sem kapunk sehonnan, tagságunk anyagi hozzájárulásaiból pedig ennyire tellett, nem tudtuk folytatni a Kutyakötelesség klubfoglalkozások filmre vételét. A foglalkozások felépítéséről, az e mögött rejlő elgondolásról azonban képet ad a három elkészült anyag.

Előadásokról, eseményekről készült a többi. Fontos tudást akarunk átadni általuk, mint például Dr. Thuróczy Julianna ivartalanításról, vagy Dr. Kiss Gabriella fájdalomtüneteket differenciál-felismeréséről szóló előadásáról készültben, vagy érdekességekkel megismertetni Téged, mint Pogány Dalma, egyesületünk tagja teszi a "Kutya a képzőművészetben" című előadásával.

Fogadd a filmeket ugyan olyan szeretettel, ahogy mi készítettük a számodra!
Köszönetet szeretnék mondani egyúttal a filmekben szereplőknek, és a Lapifilmnek. Utóbbi valamennyi filmünk készítője!

Egyesületünk az RTL-klubban

Az RTL Kedvencek c. műsora, fajtamentéseket bemutató sorozatában jelenhettünk meg, a sorban másodikként! Köszönjük a lehetőséget!


»

Egyesületünk bemutatása a XV. kerületi kábeltévé filmje

http://xvmedia.hu/videogallery/allat-es-ember-allatvedo-egyesulet/ »

Yorkiek és más kistestű kutyák egészség- és fitness napja

A rendezvényt meglátogatta a XV. kerületi kábeltévé.
Ők akkor és ott ilyennek láttak bennünket:

»

Panelkutya 1.

»

Az egyesület III. Állatok Világnapi rendezvénye

Réi jó barátunk és segítünk a XV. kerületi Kábeltévé. Természetesen kijöttek a 2013. szeptember 28-án megtartott egész napos Állatok Világnapi rendezvényünkre is, mely már harmadik volt a sorban. Így egy összefoglalót át tudunk nyújtani, mely bemutatja kicsit a résztvevő szervezeteket »

XV. kerületi Kábeltévé az egyesületről, tevékenységeinkről, kutyákról, tervekről

Soha nem lehetünk elég hálásak a kábeltévé csapatának a lehetőségért, hogy elmondhatjuk, ami nekünk fontos, átadhatjuk a gondolatainkat, és szűkebb pátriánkban nekik is köszönhetően egyre ismertebbek vagyunk. Ebben a filmben a Kutyakötelesség Klubró, örökbeadásokról, kutyákról, általános iskoláknak kidolgozott programokról van »

Új 1%os reklámfilmünk

Nagyon kedves barátunk, Nemes Imre ajándéka a film. Játszottunk: egyedül, kíséret és így: befolyásolás-mentesen kiment a Strázsa Kutyapanzióban lévő kutyáinkhoz, s ilyennek látta őket, s rajtuk keresztül: bennünket »

A XV. kerületi kábeltévé filmje egyesületünkről

Egy telefonbeszélgetésből szép barátság és immár a harmadik film született. A XV. kerületi kábeltévé elkötelezett támogatónk lett, és saját eszközeivel igen komolyan támogatja munkánkat! KÖSZÖNJÜK NEKIK! »

Interjú egyesületünkről a Zugló TV-ben

Nagy örömünkre és meglepetésünkre a Zugló TV felkért bennünket, hogy meséljünk az egyesületről, munkánkról terveinkről. Bergendi Zsuzsával állatvédelmi munkánkról, a Kutyakötelesség Klubról és tavaszi terveinkről beszéltünk »

Bemutatkozó video

Ez a videó nagyon kedves barátunk, Nemes Imre ajándéka.
Ő ilyennek lát bennünket »

Kutyakötelesség Klub - A ligeti madarakról

A Kutyakötelesség Klub nagyon fontos nekünk. Mi akartunk élményt adni az állatok iránt érdeklődő gyerekeknek, de a klub végül nekünk is nagyon sokat adott, és a szenvedélyünkké vált. Ha végignézed, megérted, miért.
Terveztük, hogy valamennyi klubfoglalkozást filmen megörökítjük, és így »

Kutyakötelesség Klub - Az első, sünökről szóló előadás

Ez az előadás sok szempontból nagyon fontos nekünk: itt, ezze az előadással indult el a kutyakötelesség klub, de egyben a sünmentés is, melyet egyesületünk végez örökbefogadónk, Bretz Kriszta révén.
Bretz Kriszta az állatok, de különösen a sünök szerelmese, és született »

Angyalok Erdeje - 2010 december 28.

Nagyon szép kezdeményezés volt a 2010 Karácsonyakor a budapesti Felvonulási téren megrendezett Angyalok Erdeje elnevezésű, műfaját tekintve talán "jótékonysági börzeként definiálható esemény.
Karácsonykor talán mindenkiben megnyílik egy kis kapu a jobbik énje felé, lágyabb, mások baja iránt fogékonyabb lesz »

1%-os reklámfilmünk

A film kutyáink életéről készült felvételekből áll. Mivel telepünk nincs, gazdához kerülésig családi környezetben, ilyen vidáman, felszabadultan töltik az időt. »

Ellenőr és az eper - életképek a gondozásunkban élőkről

Kutyáink legtöbbje ideiglenes befogadónál várja, míg eljön érte az IGAZI.
Így valóban ismerjük szokásaikat, és valósan tudjuk bemutatni őket, szeretni való tulajdonságaikkal együtt, de zsiványságukat sem eltitkolva.
Ellenőr imádja az epret. Azért, hogy megszerezze, bármit megtenne. Egy óvatlan pillanatban »

Kutyakötelesség - Vodafone főállású angyal pályázat

Bergendi Zsuzsi alias FKI ("Fő Kreatív Igazgatónk") volt a Kutyakötelesség klub egyik megálmodója, és ő a klub házigazdája a klub életre hívása óta.
Egyesületünk színeiben indult a Főállású Angyal pályázaton.
Nem titkoljuk, keserű a szánk íze, mert bár a szavazatok »

Kutyakötelesség klub: A lovak - a Bottyán Equus Lómenhely vezetőjének előadása

Az őrbottyányi Bottyán Equus testvérszervezetünk. A két egyesület azonos vonalak mentén képzeli el - és gyakorolja -az állatvédelmet.
Ez a film egy nagyon szép önvallomás Rédei Évától a menhely megálmodójától, és hitvallás a lovak mellett. »

Dr. Kiss Gabriella: A néma szenvedés

A film Dr. Kiss Gabriella 2012. szeptember 29-ei Állatok Világnapi rendezvényünkön tartott "A fájdalom differenciál-diagnosztikája kutyákon" című előadásáról készült.

Néma ez a fájdalom azoknak, akik nem értik a nyelvét, azoknak akik igen, azoknak viszont nagyon is beszédes! A lehetőség, »

Dr. Thuróczy Julianna: Az ivartalanítás hatásai

Elgondolkoztató lehet, miért pont Dr. Thuróczy Julianna PhD, dipl. ECAR, egyetemi docens, a SzIE, Állatorvos-tudományi Kar, Szülészeti és Szaporodásbiológiai Klinika vezetője, a Budafoki Állatgyógyászati Központ egyik vezető orvosa vállalta ennek az előadásnak a megtartását. A szülésznek logikusan pont az ellenkezőjét »

Pogány Dalma: A kutyák megjelenítése a képzőművészetben

Dalma a mi családunk tagja, többszörösen is: örökbefogadónk, és egyben elkötelezett csapattagunk: ideiglenes befogadónk, szervezőnk, sőt, kis híján Főállású Angyalunk, hiszen a Kutyakötelesség Klubbal, melynek egyik megálmodója és állandó résztvevője, rangos, majdnem 700 indulós mezőnyből bejutott az első húszba. »