Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Jerry
Jerrygazdira talált2018-09-16
bekerült:2017-08-12
honnan:Paks - Vácikai Cerberus
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan
született:2010-01-01
szín:beige
szőr típus:szálkás
méret:kicsi
10 kg
leírás:Jerry 2010 elején született különlegesen szép, kicsit kombino alkatú, ivartalanított, oltott chipezett keverék kutya. Barátjával, Fröccsel Paksról került hozzánk. Fröccs azóta boldog, gazdis kutya
Soványságát kezdetben a kóbor életnek tudtuk be, és a nélkülözésnek. Hamarosan kiderült azonban: súlyos szívféreg-fertőzött. 2017. szeptemberében katéteres szívféreg-eltávolító műtétet végeztettünk nála, ám nem sikerült maradéktalanul eltávolítani valamennyi férget, így Advocate és gyógyszeres kúra következett, amivel most végzünk és készülünk az ellenőrző tesztre. Mivel aktivitása megváltozott (nőtt), testsúlya szintén, úgy gondoljuk, a mostani teszt után bonthatjuk a pezsgőt.
Jerry nagyon barátságos, nyugodt kutya. Nagyon nagy falkában él minden fegyveres összetűzés és vita nélkül. Kevesekkel barátkozik, együtt héderel szaglászik, sokakkal a békés egymás mellett élést választotta. Egyetlen egy kutya – a szintén szívférges Nyurga kírtását viszont küldetésének tekinti. Mivel vívta ki ezt az ellenszenvet a nyomorult, elképzelésünk sincsen. Rajta kívül azonban Jerry mindenkivel barátságos vagy barátsággal elkerülő, mind a szomszéd, akivel az ember egy (tán nem is kényszeredet) mosoly kíséretében jó napot köszön, majd elmegy egymás mellett, mert nincs közös pontja, mondanivalója. Nyurgával szemben viszont engesztelhetetlen.
Jerry csendes, elfogadó, belátó kutyus. Mindig örül, ha sétálhat, ha az ő sora van, hogy kimenjen a kertbe, hisz nálunk – sokan vannak – ezt be kell osztani. Szívesen megy naaagy sétákra is, de az is öröm neki, ha csak napozik és nézeget.
Korából adódóan is tökéletes úriember.
Ez vonatkozik mindenre, a lakáshasználattól kezdve a pórázas sétákon át a vacsorázás mikéntjére és mennyiségére is (a többiekkel ellentétben nem ráveti magát, mint a dúvad, hanem szép, választékosan, nekikészülve, nem habzsolva eszik, és mennyiségben sem addig, míg az ujjával eléri. E miatt időnként a vacsoraosztásnál hátrányos helyzetbe is kerül, hiszen az egynegyede akkora kis dúvadak legázolják, de nem teszi szóvá.
Leginkább úgy írható le, hogy minden apróságnak örül, mindenért hálás, de nem erőszakolja. Nagyon szeret a gazdi közelében lenni, de nem erőszakolja rá a társaságát, ő csak szép csendben jelen van, ha megsimogatják, nagyon örül, de nem mászik fel az ágyba és pláne nem túrja ki a gazdit.
Időnként vannak szeretetrohamai, amikor például a két mellső lábát elteszi a számítógépnél dolgozó gazdi combjára és mélyen a szemébe néz, vagy lökdösi a kezét : az én fejemet simogasd, ne azt a vackot verd!!! de ez csak egy pár percig tartó epizód. Nyugodtan vihető dolgozni is tehát.
Ideális számára egy nyugodt, ám aktív család lenne. Örülne, ha mehetne valamelyik gazdival dolgozni, de nem kulcskérdés. A derűs, tartalmas együttlét azonban mindenképpen fontos a számára. Habitusából megsaccolhatóan a gyerekekkel jól ellenne, de egész biztosan nem ő lenne az a társ, akiről a gyerek álmodik, akivel nagyot lehet együtt játszani, rosszalkodni, és utóbbi esetben együtt bőgni a nyakas miatt. Gyereknek legfeljebb jó hallgatóság lenne, mert játékosnak nem mondható. Keresi családját, ahol az ő paramétereivel rendelkező kutyának örülnének igazán, nem azt éreznék, hogy valami (pl. játékosság) kimaradt belőle.
Jeryről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/HrTnSv8NUiQ
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com