Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Kicsi Baileys
Kicsi Baileysgazdikereső
bekerült:2019-04-01
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:kan iv.
született:2016-02-05
8 éves 2 hónapos
szín:zsemle
szőr típus:rövid
méret:kicsi
14 kg
leírás:Baileys 2016 februári születésű, kis-közepes testű, kb. 14 kg-s, ivartalanított, boxer keverék kan kutya, aki egy, Magyarországon "jól bevált" módszer miatt került hozzánk, miszerint “költözünk, és a kutya nem jöhet". Baileys eddigi életét egy kertben töltötte, ingerszegény környezetben, ám "szabadon" (lefordítva: nevelés/foglalkozás nélkül), emiatt kissé Maugli volt kezdetben, kevés embert fogadott el, a többieket ugatással, morgással figyelmeztette, hogy nincs haverfelvétel, hiszen dolgozott benne az eddigi gyakorlat: őrizte a portát.
Szépen lassan azért rájött, hogy több a jó ember, mint ahogy azt ő képzelte, és most már hagyja a simogatást, nincs morgás, együttműködik. Ám odáig még nem jutott el, hogy kötődjön is, egyedül a panzióshoz kötődik, akinél lakik. Ő az egyetlen isten Baileys életében, a sétáltatóknak csak hagyja, hogy kivigyék, de nem kér simit, nem puncsol, nem csóvál. A kaját persze elfogadja, hiszen minden pasi szívéhez a gyomrán át vezet az út, és ez nála is igaz, így egy bő fél óra séta, és sok-sok jutifalat után Baileys máris hallgat a nevére, visszajön kérésre, sőt, olyankor el is feledkezik magáról, és néha-néha még csóvál is :)
Más kutyákkal még kissé hevesen ismerkedik egyelőre, de nem agresszív, kan kutyákkal sem, csak kicsit... Hmm...erőszakosan akarja keresztül vinni az ismerkedési szándékát, és persze meg van sértődve, ha a másik kutya visszaszól. Erről természetesen leszoktatható, de a kutyasuli az ő esetében is ajánlott.
Ha megszokja és elfogadja a vele ismerkedni kívánó embert, és elkezd felé nyitni, akkor egy kedves, csóválós kiskutya lesz, aki lesi minden kérését, és simogattatja a selymes bundáját vele.
Pórázon szépen közlekedik, de a séta elején még húz. Cicakkal való viszonya nem ismert.
Baileys egy kiaknázatlan kincsesbánya, akivel (bár ez minden kutyánkra igaz) többszöri ismerkedés szükséges.
Kicsi gyerekek mellé az előélete miatt nem ajánljuk.

Ha úgy érzed, Te lennél az, aki megmutatja Baileys-nek, hogy milyen az igazi, szeretetteli gazdis élet, írj e-mailt:
kasznakata@gmail.com, vagy hívd Takács Katit: 06702236476
hely:Gyöngyöshalász, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com