Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Nitró
Nitrógazdikereső
bekerült:2021-04-17
honnan:Illatos út
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2020-01-04
4 éves 3 hónapos
szín:vörös
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi-közepes
6 kg
leírás:Nitró:
2020 januárjában született, ivartalanított, szívféreg-szűrt, oltott, chipezett kutyafiú, akit az Illatos útról szabadítottunk. Energikus, mozgékony, nagyon szeret a számára szimpatikus fajtársaival játszani, kergetőzni, birkózni. Igényli is a kutyatársaságot ezért barátságos kislány kutya mellé, vagy kutyás közösségbe járó gazdihoz szívesen költözne. Kirándulást, sétákat kedvelő kétlábú lenne a számára az ideális aki mellett tanulhat és felfedezhet. Nem túlpörgős, ha nincs semmi történés szívesen napozik, lustálkodik.
Olyan gazdit keres aki határozott ugyanakkor gyengéd is. Nitró ugyanis hajlamos alkalmi süketségre és szeret farkasszemet nézni, de nagyon vágyik arra is, hogy ölbe bújhasson. A gazdinak meg kell találnia az arany középutat, hogy ez az okos szőrös ne nőjön a fejére.
Más kutyákkal az esetek nagy részében hibátlanul kijön. konfliktus esetén inkább kikerülő magatartást mutat de ha nagyon beleállnak akkor odacsíp. Erről egyébként előre tájékoztat szemmel veréssel és hátra lapított füllel, így a figyelmes gazdi időben tud reagálni.
A macskákat nagyon nagyon nem szereti.
Nem ugat feleslegesen, nem rombol, pórázon szépen vezethető.
Egyetlen dolog van amire vigyázni kell vele kapcsolatban: az étel. Imádja a hasát és fal, habzsol, hogy minden falatot gyorsan eltüntessen. Ráadásul nagyon félti az ételt. Félti mindenkitől aki egy bizonyos távolságon belül kerül, a többi kutyától és az emberektől is. Ha a gazdi kellően határozott és nem ijed meg egy kis eszmecserétől, akkor elég gyorsan meg lehet vele értetni, hogy aki adta, az nem akarja elvenni. De ő valószínűleg soha nem lesz az a kutya akinek bármikor bele lehet túrni az ételébe. Ezzel egyébként nem nehéz együttélni: amit megkapott az az övé. Szépen leül az ételért, ha nagyon finom dolog várható még szurikáta pózba is vágja magát. A falatot ügyesen, gyengén veszi el.
Szeret a figyelem középpontjába lenni de nem erőszakos. Okos, tanulékony, szeretne megfelelni.
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.


videókhttps://www.youtube.com/shorts/qOjhCEhQDHw
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com