Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Coco Acom
Coco Acomgazdikereső
bekerült:2023-08-01
honnan:partnerszervezettől
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2022-01-06
2 éves 3 hónapos
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Coco Acom 20122. januárjábanszületett.
Nem tudjuk a pontos sorsát, annyit csak, hogy sok kézben megfordult és hozzánk harapósan érkezett. Mint kiderült a harapásnak kettős oka volt: félelem-agresszió (jobb félni, mint megijedni alapon: csapjunk oda, hátha akkor nem bánt a másik), illetve dominancia.
Ilyen gyorsan, mint nála még nem láttunk csupán egy okra visszavezethető harapósságot sem megoldódni, nála pedig kettő is volt . Két hónap nyugalom, béke, haverok, egy kis ivartalantással megspékelve és Cocót kicserélték: ő lett a falkában a nagy csókosztó (érdekes egyébként, a harapósakból lesznek, ha átlendülnek, a legérzelmesebb, puszilkodósabb kutyák). Nyugotan hagyhatjuk már idegenekkel is ismerkedni, nem lesz galiba, barátságos, nyitott, szeretettel és kiváncsisággal közeledik mindenkihez. Nem kellett hozzá erőszak, “megtörni”, semmi hasonló csúnyaságot csinálni. Nem is szoktunk ilyet. Elég volt a határokat egyértelműen kijelölni, és persze következetesen betartani, és elmagyarázni – érthetően - , hogy nem, nem dijazzuk, ha leterrorizálja a nála gyengébbeket, elveszi a kosarukat, játékukat, kajájukat.
Tulajdonképpen elég volt egyszer elmondani, tudomásul vette, és duzzogás nélkül elfogadta, megkockáztatom, még meg is könnyebbült, hogy nem kell főnököt játszani, mert az én vagyok, karcsörtetés helyett játszani pedig sokkal szórakoztatóbb.
Igen mókás kis jószág. A különböző tevékenységekre helyet jelöl ki magának. a hatalmas kertben pl. mindig ugyanazon a ponton, szinte kiméri, játszik szétrágcsálósdit: odaviszi a kiszemelt szétrágni valót, és kizárólag ott. Ha a kertben gyümölcsöt talál (vagy épp lenyúl a raktárból), bár rágás ez is, egy teljesen másik helyre hurcolja.
Kedvenc haverja Gucci, aki egy szégyenlős, nem domináns kutya. Mégis, teljes az összhang köztük, lelkesen döngölik – játékból – a földbe egymást, akár fél napokat is birkóznak, “harc” azonban soha nem megy át durvába, vagy rikác .solásba. Coco nagyon gyors, és ezzel tisztában is van. Ha épp fel szeretné hivni magára a figyelmet, demonstrációs vagy örömvágtákba kezd és büszkén düllesztve nézi az embert, “láttad? láttad milyen jól futok?”
Imádja felhivni magára a figyelmet, ha más (döntően: barátnők) jönnek hozzánk, akkor is. Része a kávézásnak, beszélgetéseknek, és ha nem kap figyelmet, “vicces “ produkciókkal hivja fel magára a figyelmet (pl. belibben a magaságyásba, amit tudja, tilos, fogai közé kapja a diszkáposzta szárát, és vigyorog ránk: kihúzzam Neked? csak egy szavadba kerül! (mondjuk az, hogy ne, legalább kettőbe (egy emberként orditottunk rá, ketten: meg ne próbáld, és kiskutya vicces egója azonnal összement. Azóta sem próbálta. De a figyelmet kétség kivül magára irányitotta, tehát tulajdonképpen sikerült, amit akart).
Mindene a 1. pocakja 1a. a labda. Hihetetlen labdavezetési technikája van, és gyors vele, mint a villám. A labdával olyan, mint Gombóc Artúr a csokival: legyen az tüskés, villogó, kicsi vagy éppen nagy, lázba hozza, magával ragadja, és Pelé-podukciókra ösztönzi. Akkor megszúnik a világ – kivéve, ha társak csatlakoznak hozzá. Akkor rögtön csapatjáték szellemben labdázik, legyen a társ ember vagy kutya, hisz az érdekesebb: mit tud villantani a másik?
Az ember figyelme nagyon fontos a számára. Olyan, mint a virágnak az öntözés. Teljesen kivirul tőle. Ha átlapoznak rajta: megsemmisül. Olyan családot keresünk tehát neki, ahol sok a közös játék, fizikai aktivitás, figyelem, és nem a nyúl viszi a puskát. Az a nyúlnak ugyanis túl nehéz feladat: elvesziti a biztonságérzetét, összenyomja a súly.
Coco nagyon szeret sétálni, imádja a történéseket, eseményeket, kalandokat, és fontos neki a kutyatárs is. Szinte soha nem fekszik le egyedül. Ha nem is állandó, rendszeres kutyatársaság feltétlenül kell neki. A tökéletes család számára sportos, tevékeny, kalandozó, vidám lenne, ahol teljes értékű bandatagként részt vehet ezekben. Van humoruk, mert neki is, mozoghat sokat, de oda is bújht vagy épp ölbe veszik. Vele élmény lenne kutyaiskola vagy kutyás sport, mert okos, érdeklődő és könnyen tanuló kutya. Gyerek…. ez kérdés. Nincs olyan, hogy “gyerek”, ahogy “gyümölcs” sincs, csak alma, körte, stb. Pistike, aki vagány, Józsika, aki visszahúződő és undok, stb. Igy tehát nem mondható általánosságban, hogy gyerekkel jól jönne-e ki. Ezért vannak az összeszoktató látogatások, hogy kiderüljön. Gyereke válogatja, hogy összecsengenek-e?
Coco tehát várja az Igazit, és érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail cimen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com