Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Pityke
Pitykegazdikereső
bekerült:2023-07-30
honnan:Miskolc
faj:kutya
fajta:Csivava kev.
ivar:szuka iv.
született:2022-02-01
2 éves 2 hónapos
szín:fekete-cser
szőr típus:rövid
méret:kicsi
3 kg
leírás:Pityke 2022. februárjában született 3 kg alattii, ivartalanitott, szivféreg-negativ, chipezett, kombinált- és veszettség oltással rendelkező kislány.
Egy Miskolc környéki faluban élt, ha az életnek nevezhető volt. Egy sötét lyukba volt bezárva. A gyerek kapta, aztán nem kellett. Szája sem görbült le, mikor a kiskutyát elhozták tőlük.
A törődés teljes hiányának betudhatóan teljesen neveletlen volt mikor hozzánk került. Hogy végre nem volt bezárva, egyrészt minden új volt, amit ki kell próbálni, másrészt nem ismerte igazán a tiltást, a magasat, a mélyet, azt, hogy az ajtón át közlekedünk, nem az ablakon, egyszóval igazándiból az alapok alól kellett kezdeni. Ezzel – hisz az ártatlanságát, fantáziáját nem törte le az okitás – sokszor megnevettetett bennünket, de sokszor a szemünk is guvadt. ugyanis a gátak hiánya az akrobatikus képességekkel és jól fejlett önbizalommal párosulva igencsak érdekes-izgalmas produkciókat hozott létre. Érkezése után azonnal kivizsgálásra és ivartalantásra vittük, megkapta a szokásos mútéti kalpagot – majd eltünt! Lezzadtunki, megőszültünk, miközben tudtuk: innen elszökni lehetetlen! Ajtót nem nyitottunk, itt kell lennie. Két óra múlva került csak elő a több, mint 1 m magas szennyestartóból. Ott találta meg a neki tetsző helyet.. Hogy nyitotta fel a tetejét, miközben rajta állt? Rejtély, hogy pattant ki, mint az ördög a vursliban, ahogy történés volt? csak megjelent a kis feje a szennyestartó fedelét feltolva. Ha úgy gondolta, a kerti levegőzést is leröviditette, frissen mútve berepülve a nyitott ablakon. Szóval vele az élet nem unalmas.
Szerencsére lekerült a műtéti gallér, és mivel az ugrálás már nem lenne lehetetlen, és a szennyestartós produkció is természetessé vált, mindkettővel felhagyott, kezd kultúrkutya módjára működni 😊 😊
Rögtön például a séta. Előző életében nyilván, senki nem sétáltatta, pláne pórázon. Amint rájött viszont, hogy ez az érdekeit szolgálja, mint aki most jött a kutyaiskolából: minden félelem nélkül, laza pórázon ment bárkivel, aki a pórázt a kezébe kapta. Az utcán pedig boldog-boldogtalannal hetyeg, cédáskodik, mindenkinek produkálja magát.
Intenzv kiskutya. Az ő létezéséről egy percre sem lehet elfeledkezni, mert ha ne adj isten elfelejtenéd, vigyorogva tolja a képedbe az arcát. A falkában iránytana, meglehetősen domináns, klikkvezér, és a klikkjébe tartozóknak bizony, ő fújja a passzátszelet, az történik, amit ő akar. Kedvenc barátja Peanut, akivel nagy örömmel együtt gazdisodna is akár.
Minden kutyával barátságos, az emberrel pedig mint a piaci légy. Nehezen levakarható akkor is, ha éppen vennél néhány szabad lélegzetet. Folyamatosan érdekli a közérzeted, tenni akar a saját eszközeivel, hogy jó legyen (azaz: vele foglalkozz. Hatalmas ovációval fogadja, mintha valami rendkivüli teljesitmény lenne, hogy egyik szobából a másikba mentél, a bal lábadról a jobbra álltál, azaz a mikrotörténésből is eseményt fabrikál.
Ezzel együtt viszont kezdi tudni a felyét is, és ha látja, leülsz a számtógéphez pl. azaz valamire figyelsz, vagy elfoglalja magát, vagy nyugi üzemmódra vált. Tulajdonképpen mostanra teljesen fogyasztható kiskutya lett: Egy kutyatárs jót tenne neki (kettő mindig kevesebb, mint egy, mert elszórakoztatják egymást nem a gazdi lesz az animátor, de aktivabb gazdinak is igen jó barátja lehet, kis alaktással kutyabarát munkahelyre is alkalmas munkatárs lehet. Mivel az embert feltétel nélkül szereti, és gyerekhez szokott, gyereknek is jó társa lehet, mert kedves és játékos (ezt egy kutyahaver is nagyon élvezhetné.
Pitykéről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os vagy a 06 70 619 06 96os telefonszámon, vagy e-mailben (kasznakata@gmail.com
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com