Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Liu
Liugazdira talált2024-04-07
bekerült:2023-12-30
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2022-06-25
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Liu 2022 június 25-én született ivartalanitott, chipezett, szivféreg-negativ oltott yorkshire terrier kisfiú.
A születési dátum pontos, családból került hozzánk, élete sajnos hat hetes korától fogva ismert. Eladója pontosan 6 hetesen szakitotta el az anyjától és testvéreitől, az előirt 10 hetes korral szemben. Liun e miatt sajnos még mindig nehezen kommunikál kutyákkal, hiszen nem kutyák között élt amikor a szociális készségei kialakultak. Igazándiból 12 hetes kor előtt nem lenne szabad a kiskutyákat elválasztani a családjuktól, 8-12 hetes kor között tanitja ugyanis a kutyamama meg a kicsiknek az alapvető kutyaetikettet, a nyelvet, a jelzéseket.
Liu igy igen komoly gondokkal kellett, hogy megküzdjön, mikor hozzánk került: nem értette a kutyákat és a jeleiket. Hatalmas türelemmel tanitották iránta a többiek és nagyon sokáig – közel két hónapig tartott, míg megtanitották neki,, hogy ha valamelyikük hanyatt vágja magát előtte és kelleti magát, az játékra hivás – nem tudta értelmezni, támadásnak vélte, a fogócska nem az élete elvételére megy ki, hanem játék és sorolhatnám. Közeledni úgy próbált, hogy megállt a számára szimpatikus kutya előtt, belenyomult az aurájába, és leorditotta a fejét. Nyilván, ez sem volt sikeres barátkozási taktika Nagyon magányos volt ezért kemény két hónapig a kutyák között, miközben gyászolta az embercsaládját, akiket egyértelműen nagyon szeretett: a három gyereket, és az anyát, akinek szintén hatalmas trauma volt, hogy nem, nem kaptak albérletet sehol három gyerekkel ÉS kutyával – a három gyerekkel is igen nehezen.
Mindenki nagyon megsinylette, ember, kutya, és talán most néhányan megértik: miért nem adunk albérletbe kutyát: a ma még teljesen biztosnak tűnő felállás egyik percről a másikra borulhat.
Liu tehát nehezen illeszkedett be nálunk. Mostanra fogadta el körülbelül a helyzetet. közben két műtétet: ivartalanitás és patellaficam műtét is el kellett végeztetni nála. Liu alapvetően nyugodt. Szeret magas megfigyelőpontokra felmászni, és éktelen visitozással „védeni” a házat. Ezt örökbefogadásakor figyelembe kell venni. Inkább visitás még ez, mint ugatás. Soha nem támadja a többieket. Abszolút jóindulatú, kicsit makacs, de tanitható. Ha átmegy a tiltás lényege, (ne tépd szét a papirt, ne lopj az asztalról), akkor ott a pipa, nem kell vele többet foglalkozni. Pórázon szépen sétál, és szereti is a kellemes hosszas sétákat de a futást, tempós kilépéseket is. Látszik rajta, hogy nagyon szerették, valóban családtag volt, mert az emberhez nagyon kötődik. A kutyákat annyira nem igényli, inkább csak elfogadja (eltűri?) őket. Bántani nem fogja, de odabújni sem a kutyatárshoz a közeljövőben.
Előzményei miatt a számára kutyákhoz szokott gyerekek valószinűleg nagy örömet jelentenének és viszont. Pörgősebb családnak kellemes tagja lehet (ami nem az ingatlanos szótár szerinti hiperaktiv megfelelője, csak annyi, amit mondok: játék, vidámság, mozgás), ilyen családból jött ugyanis. Ha kutyatárs nincs dráma, de egy (nem több) kutya mellé jó lehet.
Liuról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 v. 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail cimen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com