Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Csinszka
Csinszkagazdira talált2013-08-06
bekerült:2013-05-29
honnan:Örkény
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar: iv.
született:2009-06-01
szín:bicolor
szőr típus:rövid
méret:kicsi
5 kg
leírás:Csinszka előélete….. hát igen… ahogy egyre többet megtudunk, egyre elkeserítőbb a kép. Sokszor szégyelljük, hogy emberek vagyunk.
Életét attól a ponttól ismerjük, hogy Örkényben bement egy portára a nyitott kapun. Éhes volt, segítséget kért. A gazda jó szó, vagy étel, víz helyett a gereblyével mutatta meg neki: kívül tágasabb. A gereblyével történt találkozás eredményeképpen Csinszka egyik szeme bevérzett, s életét csak annak köszönheti, hogy a feleség telefonált egy helyi állatvédőnek, hogy a férje agyonveri a kutyát, ha az nem megy onnan – vagy valaki érte. Csinszka egy farakás alá menekülve várta a sorsát. Mikor Zsófi érte ment, órák alatt tudta csak kicsalogatni. Kiderült: hátán tenyérnyi helyen hiányzik a szőr, sebes, bolhaallergiás. Ivartalanítása során szembesültük azzal: az utcán bevemhesült, s a tapintással a nyakán talált csomó megmetszésekor a sebész egy házi készítésű sörétet talált Csinszka nyakában, közvetlenül az artéria mellett. A jó szerencsének köszönheti csak, hogy nem ment egy icipicit arrébb…
Ennyi az, amiről a teste árulkodott, s így fel tudtuk fejteni korábbi életének egy részét: többször is próbálták megölni… az utcán, magára hagyva, ki tudja, hány kan ment végig rajta, mennyit éhezett, hiszen felbukkanásakor csont és bőr volt…. s mindehhez Csinszka egy bűbájos, emberimádó apróság, amit a sok bántás és megpróbáltatás sem tudott kiölni belőle.

Csinszka kb. 2009. júniusban született 5 kg súlyú, 30 cm marmagasságú yorkie keverék kislány.
Két énje van: az emberimádó és a kutyautáló. Igazi egyke kutya, aki a legkevésbé sem szeretne társat, akivel osztozkodni kell, és ezt falkatársaival lépten-nyomon közli. Ennek megfelelően másik kutya mellé nem adjuk, hiszen egyiküknek sem lenne örömteli az együttélés. Valószínű, az utcán átéltek eredménye, de hogy „kicsomózható-e belőle” valaha, nem tudni. Általában elfogadja, hogy nem ugorhat neki a másiknak, megtépni, de akkor legalább határozottan megmorogja. Ez pedig nem öröm senkinek.
Az emberekkel viszont - főképp nőkkel - nagyon kedves, bújós. Szerencsére a gereblyés gyilkos sem riasztotta azonban el végképp a férfiaktól. Nagyon szeret ölben lenni, szerettetni magát. Ha megkapja az épp igényelt szeretgetést, utána elindul felfedezni a környezetében. Azzal együtt, hogy az ember, és vele a kapcsolat fontos számára, tudja, és tudomásul veszi, ha a másik nem ér rá. Ilyenkor elfoglalja magát, vagy félrevonul. Többször előfordul az is, hogy ő igényli az egyedüllétet. Ilyenkor a lakás legtávolabbi sarkába vonul. Mindennek, amit kap – legyen az séta, játék, simogatás, az, hogy a gazdi hazajön, vagy étel -, örül, amit nyüszítéssel, ugrándozással fejez ki.

Jó étvágyú kiskutya, aki a jutalomfalatra mindig megjelenik. Pórázon kicsit még fél, de ez alakul. A félelem érthető, hiszen egy csendes településről került a nagyvárosba.
Szépen, kulturáltan autózik, a lakást rendeltetésszerűen használja, szobatiszta. Szívesen van kint a kertben és bogarászik, vizsgálgat minden apró fűszálat, akár még házat is őriz, de a kanapén heverészést kedveli leginkább.
Az egyedüllétet viszonylag jól tűri, viharban azonban fél.
Tökéletes, szerető társa lehet friss-nyugdíjasnak, de egész munkaidőben dolgozónak is, három generációs családnak, nagyobb, vagy olyan kis gyerekkel, aki tiszteletben tartja a kutyát.

Várja azt, aki egész életére boldog, biztonságos és szeretetteli otthont biztosítana a számára.

Csinszkáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttp://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634516818538/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com