Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bársonyfül
Bársonyfülgazdira talált2021-03-08
bekerült:2018-08-14
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2011-10-22
szín:beige
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
7 kg
leírás:Bársonyfül
Bársonyfül 2011. október 22-én született, ivartalanított, szívféreg-negatív, chipezett, veszettség- és három kombinált oltással rendelkező keverék kutya.
Fénykép alapján yorkiera is hajaz – ezt ettük meg mi is – de csak annyi biztos, hogy terrier vér bőven van benne, az abból eredő összes jóval és rosszal.
Egy átlagember szemében a terrier: nem normális. Legyünk finomak: Bársonyfül naggggyon-naggggyon terrier.
Neki aztán valóban kőkemény elképzelései vannak a világról, úgy mint: mikor és meddig kell kint lennie a kertben (ha nem vagy elég szemfüles, nincs beleszólásod, fellök az ajtónyílásban és kidübörög). Kőbe van vésve, hányszor kell (minimum) eldobnod neki a labdát, mikor kell tálalni az ebédet, stb. stb.
A hányszor a labdát, súlyos kérdés. Én már kiharcoltam némi engedményeket (fűnyírás, teregetés közben csak módjával). Nincs viszont engedmény évszak terén (talán csak annyi, hogy nem annyira szereti a hideget, mint amennyire elképesztően bírja a meleget.)
Nyáron konkrétan be sem lehetett könyörögni, jutifalattal sem, ellenben a hőségriadó idején is mint akit felhúztak. Ha a labdát nem dobtad, követte az égen szálló madarakat, a járókelőket, csinált magának eseményt, intézkedett, rohangált.
Az erőnléte egészen megdöbbentő. Órákon keresztül képes pörögni labdával vagy a nélkül.
Ha jól viseled magad, szerető gazdád. Ha nem, móresre tanít: kilesi a gyenge pontodat (pl. nem lehet ordítani a szomszédok miatt) és vagy teljesítesz, vagy jönnek a szankciók. Mint például az, hogy ordít.
A kutyatársakért nem rajong. Arkhimédesz után szabadon: Ne zavard a köreimet! (azaz: ne gyere közel hozzám, ne érj hozzám, mert tuti a labdámat akarod ellopni).
Új fejlemény, aminek nagyon örülünk, hogy egy-két kutyával már kergetőzik, de közel másfél év kellett hozzá, és mindössze két ilyen van a falkából.
Ha viszont valamit akar, az az övé. Az összes labda az övé. Azt, hogy bárki labdázzon nálunk, míg Bársonyfül itt lakik, az teljesen felejtős. A labdát megszerezni mellette is egyedül Crash képes. Tőle (a nemes ellenfelet tiszteljük) eltűri, ám kevésbé markáns kutyaszemélyiségek esetében már szankcionálná.
Az emberhez a viszonya ennél közelibb. Nem a gazdán csüngő valaki, de ha ŐŐŐŐŐŐŐŐŐ úgy érzi, akkor jár a simogatás, odajön, kéri. Egyébként meg időnként ellenőrzi az embert oszt jónapot, nincs ideje rá.
Szeret azonban a gazda közelében lenni. Hajlok rá, hogy ez mozgatórugóit tekintve 30% szeretet, 40% rangjelzés és 30% birtoklás. Persze, hogy szereti az emberét, hiszen hasznos. A főnök közelében lenni rang, és tudja, hogy rajta tartom a szemem, ráteszem a lábam, azaz: az enyém!
Pórázon mintaszerűen működik, a pocakját szereti, a sok mozgás miatt azonban nem látszik rajta.
Várja következetes, erős, de jó humorú gazdáját, akivel sok játszmát játszhatnak majd (kinek az akarata érvényesül) mindkettőjük megelégedésére. Viselkedni tud, ha akar, és ha valaki tetszik neki, halál cuki, hízeleg, műsort ad, dobálja a labdát, a játékokat, be akarja a másikat vonni.
Ha izgalmasnak tartod Bársonyfület (szerintem az), érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.


hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com