Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Carlito Carlos
Carlito Carlosgazdira talált2020-02-08
bekerült:2019-05-23
honnan:
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2013-11-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Carlos Carlito 2013 novemberében született szívféreg negatív, 3 kombinált és veszettségoltással rendelkező ivartalanított yorkshire terrier fiú.
Gyermek születése miatt szabadult meg tőle gazdája. Szemétként eldobta azt, aki a kicsi legjobb barátja lehetett volna.
Carlos Carlito határtalanul jó természetű, drága, szelíd lelkű kutya. Nagy falkában él, és méretét tekintve a középmezőnyhöz tartozik. Korban a falkában kicsit egyedül áll: a tinikhez éppenséggel nem, az öregekhez plane nem.
Mivel azonban úgy tűnik, önérdek-érvényesítésre teljesen képtelen, és a nálunk megtalálható nagyszámú “domina” neki sok, inkább az öregekhez sorolta be magát: szépen összebútorozott Nyurgával, nagyokat alszanak együtt. Még egy 2 kg-s kis hörcsög is le tudja ugyanis aludni, ha elég magabiztosan anyázik neki.
Carlos soha egyetlen palotaforradalomban, bunyóban nem vesz részt. Még játék-birkózásban sem. Nem acsarog, nem kér ki magának semmit, és nem követel, sem ember, sem kutya viszonylatában. Eleinte a serdületlen kutyaleánykák próbálták befűzni, hogy játsszon velük földbe döngölősdit, de sosem állt kötélnek, lévén, született pacifista. Egy idő után megállapították: unalmas, többet nem hívták.
Labdázni labdázna, de ott a mi két Dulcinea de Úthengerünk, nevezetesen Bársonyfül és Ursula miatt nem tud kibontakozni, így föladta.
Nyugodt, elsétálgat, nézelődik, örömvágtázik a kertben, ugatna, ha lehetne, de ott a fő-domina terrorizálja le (ez én lennék): nálunk sajnos nem lehet ugatni a szomszédok miatt.
Ő minden “leterrorizálást” udvariasan tudomásul vesz, és onnantól nem foglalkozik az üggyel, azaz elfogadja, hogy ezt a jogot (is) megvonták tőle.
Sétálni viszont nagyon szeret, annál is inkább, mert az kicsit “intim-szféra”: ott csak ő van és az, aki sétáltatja.
Nagyon igényli az ember társaságát, egész kinyílik, ha megkapja, teljesen kivirágzik, míg észre nem veszi, hogy tán túlságosan kiadta magát. Akkor visszavesz pár sebességfokozatot.
Úgy gondolom, hogy más lesz, ha családhoz kerül: vidámabb, pörgősebb, hisz nem érzi úgy, hogy mindig hátra kell lépnie és udvariasan előre engedni a többieket. Néha látszanak ennek jelei.
Egy biztos: a szeretettelisége és megfelelni vágyása minden körülmények között megmarad. Nála ez a kettő alaptulajdonság, és rendívül kellemes lakótárssá teszik. Bármit csinál, hívásra azonnal örömmel jön, neki ugyanis az odahívás fordítása: pozitív életesemény! Engem akar! ENGEM, Foglalkozik velem, azaz: neki a hívás = öröm.
Olyan családot keresünk számára, ahol nyugodt, szeretetteli légkörben élhet. Ha van kutyatárs, az hozzá hasonló lelkületű, és nem egy egyszemélyes terrorkommandó. Terrorból ugyanis kapott eleget előző életében. Öröm lenne neki egy kedves gyerek társasága . Nagyon sok szeretetet, empátiát tudna neki adni, ahogy leendő felnőtt barátainak is
Carlos Carlitól érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com