Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Adonis
Adonisgazdira talált2022-04-15
bekerült:2020-03-04
honnan:Illatos út
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2017-02-14
szín:acélkék-cser
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Adonis 2017. február 14-én született, ivartalanított, veszettség és kombinált oltott, szívféreg negatív ivartalanított yorkie fiú.
Az illatos útról hoztuk ki. Háromszor kérdezték meg, hogy jól meggondoltuk-e, mert extrém módon harapós volt. Az a nem kérdez, hanem tüzel fajta. Lassan, de biztosan alakult át aztán, és bújt ki belőle az, ami valójában: egy bumfordi bájjal megáldott, kicsit bizonytalan (biztos, hogy gyopálták) nagy gyerek.
Pont olyan, mint a kiselefánt: erős felépítésű, csupa jóindulat, és átgázol mindenen. A lába nyomán esetenként kő kövön nem marad. Ha eseményt hall az utcán, ajtóstól kivisz a kertbe – első szóra bejön azonban, ha hívod (ugyanilyen vehemenciával).
Imád házat őrizni, ilyenkor fátyolos tenorján ordít, mint a fába szorul féreg. DE: ha lehalkítod, lehalkul és bünbánóan robog be a házba, behívnod sem kell, hiszen tudja: ez lesz a vége. A jelenet hossza tehát rajtad múlik: ha kimész, rászólsz, abbahagyja, önkéntesen büntetésbe vonul, és bánatosan nézeget. Aztán, mert a világot úgy látja, ahogy neki kedvező, a következő alkalommal szóról-szóra megismétlődik a történet, hiszen ordítani: JÓÓÓÓ! Mivel azonban téged is szeret, hogy örülj, bűnbánatot színlel, de a kerítésőrzés és hanghatásai témában az előrelépés lassú .
Adonisz másik hobbyja a labda.
A labdáért bármit! Akár koncentrálni is! Ha sokáig tartod, nem dobod el, szenvedőn nyögdécsel és bármeddig tudja kergetni és visszahozni.
Nagyon szeret sétálni! Olyan Károly bácsi és Frakk stílusban. Nem azért, mert ne tudna szépen menni, tudna, ha akarna, de ő inkább olyan kilépősebb, egyenletes tempóban szeret és végigrohanja a sétaútvonalat. Hosszútávfutónak, gyaloglónak, az egészségét helyrepofozni kívánó és már valamilyen edzettségi szintet elért gazdinak kiváló társa és edzőpartnere lesz. Séta közben nem néz jobbra, nem néz balra, ami leginkább érdekli, az a teljesítmény!
Nagyon szeret játszani. Jöhetnek plüssök, rágni valók, labdák, bármi. Jó játék Neked, ha veled huncutkodik is, pl. minden lépésnél finoman, csak hogy picit megijedj, leheletfinoman elkapja a fogával a bokádat, sarkadat. Ilyenkor szinte hangosan röhög, és nagyon elégedett magával, ha a sarok/bokavadászat jól sikerül.
A harapást, mint olyat teljesen levetkőzte. Nagyon csúnyán kellene vele viselkedni, hogy kikényszeríthető legyen belőle. Inkább, ha valamiért meg kell szidni (pl. kedvenc ellenségét vadászta volna), hunyorog, remeg pillog, összehúzza magát és várja az ütést. Ezért mondtam, biztosan verték. Tudja a forgatókönyvet, fel van készülve rá.)
Kedvenc ellenség: igen, a kutyák között válogat. Akit verbálisan leterrorizálhat, örömmel le is terrorizál. Ha valaki – szerinte érdemtelenül – és az ő meglátása szerint több simit kap, mint kellene, annak „mellékesen” és váratlanul a fenekébe csíp. A falka 90%-ával azonban zökkenőmentes a kapcsolata, a játék a többiekkel soha nem durvul el.
A játékos huncutkodás mellett előkerült a mélyből az emberrel szembeni gyengédsége is.
A kutyák szeretik a rítusokat. Az övé az, hogy este lefekvéskor egy gyufásdoboznyi helyre is képes a fejem környékére valahová bepréselni magát, fenékdobálással (ismét a kiselefánt effektus) helyet csinál magának (viszonylag kicsivel megelégszik, és utána el nem mozdul onnan, elégedetten röfög, nyögdécsel a fülembe ill. nyalogat.
Tündéri, szerethető kutyus, sokat lehet nevetni rajta. A kutyával szembeni viselkedés szabályait ismerő, megfelelő kiállású (nem gyengének ható) gyerek mellé is bátran mehet. Dinamikus, mozogni szerető, vidám családot keresünk neki.
Adonisztról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476 vagy a 06 70 619 0696-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com