Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Antracit
Antracitgazdira talált2022-06-26
bekerült:2021-07-17
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar: iv.
született:2012-01-13
szín:szürke
szőr típus:göndör
méret:kicsi
5 kg
leírás:Antracit (becenevén: Anti) 2012. január 13-án született, szívféreg negatív, oltott, ivartalanított, chipezett fiú kutya kirobbanó formában.
Gazdája nem tudta már ellátni betegsége miatt, és maga is segítségre szorult, ezért a kutya érdekében helyet keresett neki, amíg tudott. Valószínű, ennek tudható be, hogy a kutya szája olyan állapotban volt, amilyenben, tele vérző fekélyekkel, iszonytatóan fogkövesen. Sok fogától búcsút is kellett mondania, sajnos.
Antracit dinamikus, pörgős kutya. Imád intézkedni, kerítésjárőrözni, „jól megmondani”. A járókelők riogatatása, egrecírozása a kedvenc szórakozása 😊 😊 😊 , ezért csak vonakodva hagyja abba az ugatást ilyenkor. Zsozsó társa volt és egész biztosan főnöke is. Ő ugyanis mindig tudja, mit akar. És nyilván jobban tudja, hogy mit akar, mint Te. Ezért nem is annyira szívesen fogad szót, hiszen ő még kicsit ugatna, futkosna, és Te inkább magaddal foglalkozz. Némi rábeszélés után azonban inkább enged, mert még lyukat bezsélnél a hasába.
Ő is sokarcú személyiség. Na nem olyan durván, mint Dr. Jekyll és Mr. Hyde, de van benne egy elegáns finnyás úr, aki várnád, hogy vacsorához felveszi a csokornyakkendőjét, és egy hegyi gerilla. aki közelharcban is tökéletes, ha úgy érzi, érdekeit sérelem érte.
Neeem, nem kezdi ő a vitát, de ha a köreit (vagy a tányérját, kosarát) zavarják, kiosztja az agresszort.
Először szóban, de ha kell tettleg is.
Bár – mint mondtam -a szófogadás nem a kedvenc hobbija (kb. 80%-os benne), nagyon szereti az embert. Igényli, hogy figyelmet fordítson rá, kommunikáljanak, közös történetük legyen. Fontos neki, hogy érintés legyen közte és az embere között, simogatás, odabújás, ölbevétel, bokához dörgölőzés, uram bocsá együtt alvás formájában.
Ő még túratársnak is kiváló. Bármilyen felnőtt családnak jó társa lehet, gyereknél kétesélyes. Gyereke válogatja. Vagány gyerkőccel hatalmas párost alkothatnának. Ha a gazdinak épp dolgoznia kell, nem zavarja, elfoglalja saját magát, ezért home offfice-os de akár irodai munkatársnak is jó lehet.
Antracitról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com