Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Atom
Atomgazdira talált2022-06-11
bekerült:2022-01-08
honnan:hagyaték
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:kan
született:2017-10-25
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
6 kg
leírás:Atom 2017. októberében született, nagy méretű, normál súlyban 6-7 kg-s ivartalanított, szívféreg-negatív, oltott, chipezett yorkie fiú kutya.
Nem volt ez így mindig, hiszen szaporító hagyatékából érkezett, egyetlen oltás, chip bármi nélkül négy és fél évesen. Ő a hozzánk került yorkie családból (négy kislány kutya, plusz anyuka) az apakutya, így nem véletlen a kislányok sem sikeredtek kicsire. Már csak ő maradt, hatuk közül, a többieknek van családjuk.
„„Kifejezetten érdeklődő, simulékony kiskutya, de olyan, mintha minden új lenne neki. Alaposan megvizsgálja a környezetet, embert, pár pillanat csupán, de ha jó érzéked van, leveszed, ő most csekkol. Atom ugyan kiskutya, de nem plüss, attól hogy yorkie, ő még terrier, nagyon jó kis önérdek-érvényesítő képessége van, ám hamar érti, hogy mindenkinek jobb, ha hagyja magát irányítani. Szépen sétál pórázon, figyel arra, akivel van, de megválogatja, hogy ki legyen a legjobb barátja.” – írta róla jelenlegi befogadója.

Mennyire elmondanak mindent ezek a sorok. Igen, minden új neki, hiszen a kennelben – egy kennel volt az otthon és a világ a számára – honnan ismerhetett volna bármit? Hiába nem kölyök tehát, felfedeznie kell, és most nyílt rá alkalma, mert most került ki az Életbe. Önérdek-érvényesítő képessége onnan, hogy ha bármilyen szükséglete volt, bizony, nem volt egyértelmű, hogy ez bárkit is érdekel. Rajta kellett lennie, hogy megkapja. És mivel nem sok jót kapott, megválogatja, melyik ember nyeri el a bizalmát. Egy viszont biztos: nem támad. Ez tabu nála. Az ember szent és sérthetetlen, és alapvetően nagyon szeretne vele szeretetteli kapcsolatot, amit szántalan gesztussal ki is fejez, odabújik, rátekeredik az ember lábára, hízelkedik, mint egy macska

Mivel tenyészkan volt, a fiúk „ellenséget” jelentettek neki: rivalizálnia kellett. Az ivartalanítás persze, sokat segített ezen. nem fél azonban váratlanul rávetni magát – különösen a nála kisebb – kutyákra, és tépi is őket, ha lehetősége van. Fiú mellé ezért játszótársnak nem igazán javasoljuk. Lány kutyáknak nagyon boldogan elgardedámkodik, udvarol.
Mozgásigénye átlagos, labdázni, focizni viszont nagyon szeret, és ebben legalább akkora szerepe van az „együtt”-nek, mint a labdának.
Tevékeny, sportos gazdát keresünk neki, akinek a kutya nem csak egy tetszetős dísztárgy, ami bónuszként ki és bekapcsolható. Szomjazza az élményt, az interakciót, az együttlétet. Kis közös munka révén elérhető akár az is, hogy kutyabarát munkahelyre elkísérje a gazdit, mert nagyon jó idegrendszerű kiskutya.
Atomól érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os telefonszámban, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail-en.
hely:Őrbottyán, partner szervezet
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com