Állat és Ember - Kutyakötelesség klub

Kutyakötelesség klub


2012-04-28 - Kutyakötelesség Klub - Kirándulás: madaras tanösvény
 

Következő kirándulásunk keretében a "Ligeti Madárvédelem" tanösvényét látogatjuk meg a XVI. kerületben. A program annál is érdekesebb lesz, mert régi ismerősökkel, a Kutyakötelesség klub második klubfoglalkozásának előadáival találkozunk, és "élesben", azaz használat közben is látjuk a különböző odukat, és remélhetőleg most természetes környezetükben is a vetítettképes előadáson látott madarakat!
A kirándulást Dalma vezeti.
Aki egyénileg kíván menni: a tanösvény az Erzsébet-ligeten belül az Erzsébetligeti színházzal (1165 Hunyadvár u. 43/b) szemben van. Lampert Benedek 11-re vár bennünket.
Akik együtt mennének Dalmával: 9.30-kor találkozó a PeKH előtt.
A bérleteket, vagy tömbjegyet feltétlenül hozzatok! Kérjük jelezze, aki jön! kasznakata@gmail.com


Beszámoló:

Idézet a Ligeti Madárvédelem blogjából:
"Tegnap este (2012.április.20) ismeretlen tettes/tettesek kidöntöttek négy táblatartó lábat, ebből hármat tőből kitörtek és egyet ellpoptak. Négy kis táblát tettek tönkre. Kettőt eltörtek, kettőt elloptak. Teljesen megdöbbenve álltunk a szétdúlt tanösvényrésznél. Feltehetőleg valami részeg csapat támolygott haza, mikor úgy gondolták, ők most megmutatják milyen kemény srácok. Sajnos az értelmi szintjüktől ennyi tellett. Nem fogjuk soha megérteni, miért okoz valakinek örömet az, hogy egyszerűen vandalizmusból tönkreteszik azt ami más embereknek fontos."

No comment. Szegényeknek most a károk felmérése a legfontosabb... pedig sok szép mindent láthattunk volna.. például... néhány kép a Ligeti Madárvédelem oldaláról (és fényképezőgépéből)..
La kalappal a munkának, amit végeznek! Szomorú, hogy - ha már segítséget nem kapnak - büntetlenül meteheti ezt valaki!

kapcsolódó oldal: http://liget-madarvedelem.blog.hu/