Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2015-03-20 - Kapor
 

Tegnap óta ismét újabb yorkienk van. Kapor, Szerencsről. Hááááááááááááááááát..... meg tudnám szeretgetni az ex-gazdáját. Az orvosi vélemény és fotó, igen, a fotón a FÜLE látszik.

"A szerencsi yorkie füle elég csúnya, külső felületén hámhiányos, gennyes seb van rajta, illetve egy pici rész hiányzik a fülkagyló alsó széléből, feltehetően baleset, harapás miatt. Lekezeltem a sebet, kapott hosszú hatású antibiotikumot és fájdalomcsillapítót, a továbbiakban gallért kellene viselni. Reméljük a gondos sebfertőtlenítéssel és az antibiotikumos terápiával kiegészítve gyógyulni fog és elkerülhetjük a fül ezen részének amputációját. Lefújtam ezüst sprayvel, holnaptól betadinet kéne használni. A hallójáratban jelentős mennyiségű szőr volt, ezeket kitakarítottam, ezen kívül a hallójárat ép, tiszta, a külső sebet leszámítva egészséges.

Mindkét fül, illetve a farok jelentős részén kiterjedt szőrhiányos terület van, ennek okaként hormonális eredetet valószínűsítünk, ezért amint a füle rendben lesz javasoljuk a mielőbbi castratiot.

kapcsolódó oldal: http://xn--llatsember-r4a4h.hu/allatok_gazd.php?id=000857